«ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ»: Η αξία του έξυπνου χαμόγελου!

2018-10-09 13:49

Το δράμα δεν είναι μονόδρομος ούτε στην ζωή, ούτε στον κινηματογράφο και το ποτήρι καλύτερα να το βλέπεις μισογεμάτο παρά μισοάδειο… οι πρώτες σκέψεις που είχα μετά την προβολή του «ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ» ! Τόση πραγματικά ανάγκη είχα για ένα αυθόρμητο γέλιο και μερικά ευφυή αστεία και φαντάζομαι ο κόσμος όλος που με οδήγησαν να γράψω γι αυτήν  και να την προτείνω για μια νύχτα που η διάθεση θα ‘ναι ανάλαφρη… υπάρχουν και τέτοιες βρε αδερφέ!

 

myFilm

Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν για να γράψεις κωμωδίες, υπάρχουν όμως έξυπνοι άνθρωποι που γράφουν διασκεδαστικά σενάρια και μας προσφέρουν την επιτομή του σινεμά: ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ! Ναι, είναι εξαιρετικοί σε αυτόν τον τομέα οι Νακάς και Τολεντανό και τυχεροί μιας και το βασικό πρωταγωνιστικό δίδυμο (Ζαν-Πιέρ Μπακρί και Ζιλ Λελούς) είναι σε τρομερή φόρμα και κέφια.

Δεν θα δεις ξανά τους «Άθικτους», πάρτο απόφαση, αυτά μια φορά γίνονται στη ζωή! Το ταλέντο όμως δεν χάνεται κι έτσι θα έχουμε πάντα την χαρά ν’ απολαμβάνουμε τις χαριτωμένες κομεντί τους που θ’ αλαφραίνουν την ψυχούλα μας… άλλοτε λιγότερο κι άλλοτε περισσότερο! Εδώ βρισκόμαστε κάπου στην μέση εξ ου και από την μία δεν μπορείς να μην της αναγνωρίσεις την ποιότητά της για να της δώσεις μία υποψηφιότητα για βραβείο, από την άλλη δεν πάει το χέρι σου να της δώσεις και το βραβείο! Θα την βρεις σε πολλές λίστες βραβείων, βραβείο όμως δεν θα δεις!!

Δεν θα ξεκαρδιστείς με τα αστεία τους, θα χαμογελάσεις όμως αυθόρμητα ξανά και ξανά… το έξυπνα γραμμένο σενάριο δεν κρύβεται! Πάντα θα υπάρχει η διασκεδαστική όψη των πραγμάτων ακόμα κι όταν όλα πάνε στραβά, όπως εδώ σε μία δεξίωση γάμου. Η ανάγκη να γελάσει το χειλάκι σου θα ξεπεράσει τις μικρές κοιλιές της ταινίας και την απουσία κάποιας ιδιαιτερότητας όσον αφορά καταστάσεις ή το πλήθος των χαρακτήρων. Η ταινία έχει στόχο, δίχως να παίρνει άριστα… εσύ θα περάσεις καλά!

 

Y.Γ.: Θα την δεις και στην λίστα των Ευρωπαικών βραβείων… όχι, δεν θα το πάρει, αυτό το έχουμε καταλάβει από τώρα! Την υποψηφιότητα την τσίμπησε όμως κι εδώ… καθόλου τυχαίο!!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος. 

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/