ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΗΛΑ…ΤΟ ΜΕΛΟΔΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

2016-09-08 09:10

Το μήνυμα ελήφθη τόσο απ’ το φεστιβάλ της Βενετίας, όσο κι από εκείνο των Καννών… φέτος στις σκοτεινές αίθουσες δεν θα κλάψουν μόνο οι μανούλες, αλλά άπαντες! Τα πρώτα πακέτα με τα χαρτομάντηλα είναι μια ευγενική χορηγία του μετρ στο μελόδραμα Αλμοδόβαρ με την «Julieta», ενώ η δεύτερη και χαριστική βολή για τους δακρυγόνους αδένες μας απ’ τον Σιανφράνς με το σπαραχτικό «The Light Between Oceans». Πριν τα αναφιλητά και τα διακριτικά φυσήματα της μύτης, σας δίνουμε μια πρόγευση… βουρκώστε ελεύθερα!

«Julieta»

Left

H Χουλιέτα είναι καθηγήτρια φιλολογίας με ειδικότητα στην Οδύσσεια και στις ελληνικές τραγωδίες… κοινώς μπαίνεις στο νόημα απ’ την αρχή! Ο Αλμοδόβαρ παίρνει 3 διηγήματα της Άλις Μουνρό και στήνει περίτεχνα ένα τραγικό σκηνικό μέσα στο σύμπαν των γυναικών που τόσο εξαιρετικά έχει υπηρετήσει. Η τραγική φιγούρα της Χουλιέτα δεσπόζει καθώς θα χτυπηθεί απ’ την μοίρα χάνοντας τα πάντα, για να βρει στο τέλος τον δρόμο προς την ευτυχία…

Tip:  Η Ρόσι Ντι Πάλμα άβαφτη, με γκρίζο μαλλί και ξινό ύφος, προσπαθεί απεγνωσμένα με τον ρόλο της να συναγωνιστεί την Τασσώ Καββαδία… γατάκι μπροστά στην Τασσώ!

 

«The Light Between Oceans»

Presseportal

O Ντέρεκ Σιανφράνς, ο σκηνοθέτης που μας χάρισε το υπέροχο «Blue Valentine», μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το ομώνυμο best seller βιβλίο της Μ. Λ. Στέντμαν έχοντας στην φαρέτρα του ένα ονειρικό καστ: Φασπέντερ, Βισκάντερ, Βάις! Ένας φάρος, ένα μωρό σε βάρκα που ξεβράζεται στα βράχια του, το ζευγάρι που το μεγαλώνει σαν δικό του και η ξαφνική εμφάνιση της βιολογικής μητέρας… το φως δίνει τη θέση του στο σκοτάδι και ο ρομαντισμός στην τραγωδία.

Tip: Φασπέντερ και Βισκάντερ είναι ζευγάρι στην ταινία αλλά και στη ζωή… not bad at all!

Υ.Γ.: Ραντεβού στις σκοτεινές αίθουσες με τα χαρτομάντηλα ανά χείρας… και καλή κινηματογραφική σεζόν σινεφίλοι μου!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
Έναρξη: 27 Φλεβάρη
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751