«ΕΝΑ ΗΣΥΧΟ ΜΕΡΟΣ»: Η επιτυχημένη σύμβαση της σιωπής…

2018-05-31 14:33

Μέχρι σήμερα σε ταινίες αγωνίας έχεις γουρλώσει τα μάτια, έχεις κλείσει τα μάτια, έχεις κρατήσει την ανάσα σου, έχει κοπεί η ανάσα σου. Ήρθε η ώρα να σ’ ενοχλήσει μέχρι και η ανάσα σου! Κυριολεκτικά εκνευρίστηκα με τον εαυτό μου επειδή τον άκουγα ν’ αναπνέει και κατέστρεφα την σύμβαση που αποδέχτηκα εξ αρχής: «ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΙΧ»!!

Myfilm

Η σιωπή – ψυχοβγάλτης είναι ένας αδόκιμος όρος που ο σκηνοθέτης  Τζον Κραζίνσκι­ χρησιμοποιεί ως στοίχημα με τον θεατή και το κερδίζει 100% πανεύκολα, μιας κι έχει στο μανίκι του 4 σεναριακούς - άσσους για να τον εκπλήξει! Η σιωπή σώζει μεν τους ήρωες της ταινίας, δημιουργεί όμως ταυτόχρονα για τον θεατή την αίσθηση της  συνεχούς αγωνίας, απειλής, έντασης και στρεσαρίσματος μην τυχόν κι ακουστεί από εσένα το παραμικρό… αν αυτό δεν είναι η απόλυτη ταύτιση με το δράμα των ηρώων, τότε τι είναι; Τέτοιες στιγμές και σε τέτοιο βαθμό μέσα σε κινηματογραφική αίθουσα τις μετράω προσωπικά στα δάχτυλα… εξ ου κι ο ενθουσιασμός! Μ’ έπεισε ότι ο παραμικρός ήχος ισοδυναμεί με θάνατο!!

Όσο ενημερωμένος κι αν πας για να την δεις ο Κραζίνσκι έχει φτιάξει ένα αριστοτεχνικό πρώτο 10λεπτο για να σε βουτήξει απ’ τον λαιμό και να σου κλείσει το στόμα για τα υπόλοιπα 77’! Όχι, δεν είναι η μεγαλόπνοη ταινία με τα τρομερά  εφέ ή τις μεγαλόστομες οικολογικοπολιτικές αναφορές, αλλά ένα τίμιο b-movie, καθηλωτικό και βασανιστικό σε αγωνία λόγω του απλού και ταυτόχρονα μεστού και καλοδουλεμένου μεθοδικά σεναρίου του.

Η ένταση με την εγκυμονούσα Έμιλι Μπλαντ λόγω προσμονής της γέννας της και η ευφυέστατη ιδέα με την συνεννόηση της οικογένειας μέσω νοηματικής λόγω κώφωσης του ενός παιδιού, είναι δείγματα ότι η ταινία δικαίως ξεχωρίζει απ’ τον σωρό των θρίλερ που παρουσιάζονται κάθε χρόνο για να καταναλώσεις βιαστικά το κουτί του ποπ-κορν. Θα τρομάξεις, θα το καταευχαριστηθείς και δεν θα βγάλεις κιχ μέχρι το τέλος!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος. 

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/