«Δασκάλα» με διαγωγή κοσμία…

2017-10-05 08:00

Ο καλύτερος δάσκαλος στην ιστορία του σινεμά, με όχημα την ποίηση και την αγάπη για τους μαθητές του, πρόσφερε την έμπνευση και τα κίνητρα για τον αμοιβαίο σεβασμό και τους στόχους της ζωής, γιατί «η ιδέα της διδασκαλίας είναι να μάθεις να σκέφτεσαι μόνος σου», όπως έλεγε ο κύριος Keating («Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» 1989). Στην αντιπέρα όχθη η Μαρία Ντραζντέτσοβα από την Σλοβακία  λέει με ύφος μελιστάλαχτο στους μαθητές της: «Είμαστε άνθρωποι. Πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλο». Πού να ήξεραν τα έρμα τα παιδάκια ότι μπροστά τους είχαν την επιτομή της δασκάλας με βαριά ψυχολογικά προβλήματα και ενός ανθρώπου δίχως κανέναν ηθικό φραγμό!

athinorama

Αρχικά κάντε ως  γονείς τον σταυρό σας που δεν ζείτε στην Μπρατισλάβα την δεκαετία του 80 και στην συνέχεια φτύστε τον κόρφο σας που δεν μάθατε ποτέ τι σημαίνει να έχετε απέναντί σας στην έδρα επιφανές μέλος του κουμουνιστικού κόμματος! Είστε πλέον έτοιμοι ν’ απολαύσετε μια έντονα δραματική και πολιτική ταινία με εξαιρετικές κωμικές πινελιές απ’ τον Τσέχο σκηνοθέτη Γιαν Χρέμπεκ. Ξεχωριστή μνεία στην πανέξυπνη σάτιρα γύρω απ’ τις πελατειακές σχέσεις και τα ρουσφέτια δασκάλας – γονιών που έχουν ένα έντονο ελληνικό άρωμα! Η χαλαρή ηθική της δασκάλας έχει καλλιεργηθεί λόγω του καθεστώτος, στην Ελλάδα τείνει να αποτελεί πλέον μέρος του DNA μας!! Όσον αφορά την κατάχρηση εξουσίας, ακόμα κι αν αφορά την μικροκοινωνία μιας τάξης, η ταινία θα ενεργοποιήσει πιθανόν ενοχές για την όποια αδιαφορία ή  επιλεκτική σιωπή επιλέξατε σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο κοινωνικό ή εργασιακό σας περιβάλλον.  Ο φόβος δεν αποτελεί δικαιολογία…

Η βραβευμένη Ζουζάνα Μορέρι δημιουργεί με τον ρόλο της την πιο μισητή και μακιαβελική δασκάλα στην ιστορία του σινεμά, φτιάχνοντας ταυτόχρονα ένα πορτρέτο μιας ευάλωτης και  ασταθούς ψυχολογικά γυναίκας στα όρια της ανισορροπίας!

Τώρα αγκαλιάστε και φιλήστε το σπλάχνο σας, όσο χάλια κι αν είναι οι βαθμοί του τριμήνου, ειδάλλως την στέλνω με απόσπαση στην γειτονιά σας!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος. 

 
 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/