Αθηνά, ευτυχώς που δεν γεννήθηκα όμορφη...-Κώστας Καρακάσης, εκδόσεις Ψυχογιός *Βούλα Παπαζή

2016-05-15 12:51

Αν  φεύγατε ξαφνικά και είχατε την επιλογή να πάρετε μαζί σας ένα μόνο βιβλίο, ποιο θα ήταν αυτό και γιατί; 

Η Βούλα Παπαζή, από την επαρχία, αναγνώστρια του περιοδικού, φανατική βιβλιόφιλη μας απάντησε πως δεν θα άφηνε πίσω το "Αθηνά, ευτυχώς που δεν γεννήθηκα όμορφη..." του Κώστα Καρακάση. Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. 
 
 
"Θα διάλεγα την ΑΘΗΝΑ γιατί είναι μια γυναίκα ευαίσθητη, ευρηματική, συναισθηματική. Μια γυναίκα που γεννήθηκε να για να ζήσει εμπειρίες και καλές και άσχημες, να αγαπήσει σα γυναίκα να παίξει το ρόλο της μάνας χωρίς να γεννήσει, να σταθεί στα πόδια της και στη κοινωνία χωρίς να πατήσει σε σάπια σκαλοπάτια. Μια γυναίκα που θα ζήλευε κάθε γυναίκα την ευρηματικότητά της, την ειλικρίνειά της, την αντοχή της, τη θαλπωρή που μπορεί να προσφέρει σαν άνθρωπος. Μια γυναίκα με αξιοπρέπεια στις δύσκολες εποχές που αγωνίστηκε να κρατήσει όνομα και περιουσία, που γκρεμίστηκε και ξαναφτιάχτηκε με αγάπη και υπομονή."
 
 

Κώστας Καρακάσης
Ψυχογιός, 2006
727 σελ.
ISBN 960-274-493-6, ISBN-13 978-960-274-493-2
Τιμή € 23,56

 Βραβείο Ελληνικής Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων [2000]

 

 

Στα τέλη του 19ου αιώνα, η Αθηνά ήταν μόλις 18 χρόνων, μια πανέξυπνη και δυναμική κοπέλα, κόρη του φημισμένου Καπετάν Βαγγέλη Καληβωκά. Όταν ο πατέρας και τα αδέρφια της χάθηκαν στη θάλασσα, μαζί τους χάθηκε και η ανεμελιά της ηλικίας της. Η Αθηνά αναγκάστηκε ν' αφήσει πίσω τον τόπο της. Η μοίρα την οδήγησε σε τόπους μακρινούς, στη Βενετία, στη Ρωσία, ακόμη και στην Αίγυπτο. Γνώρισε ανθρώπους απλούς και ταπεινούς αλλά και βασιλιάδες, πολιτικούς και καλλιτέχνες. Από τους Ρομανόφ και τον Νιζίνσκι μέχρι τον Παύλο Μελά και τον Βενιζέλο, η Αθηνά κέρδισε το θαυμασμό και την εκτίμηση όλων ως μια γυναίκα μοναδική, γοητευτική, υπέροχη μα πάνω απ' όλα Ελληνίδα. Η ιστορία της είναι μια ιστορία αληθινή. Κι αυτό την κάνει πραγματικά συγκλονιστική!

 

Περισσότερα στις σελίδες του βιβλιου.

 
 
Για το BOOK TOUR, Θεοφάνης Θεοφάνους.