«ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΥΓΗΣ»: Κρίση ηλικίας και συνείδησης…

2022-10-23 14:23

Ένας απρόσμενος «γάμος» αστυνομικού θρίλερ και ρομαντικού ειδυλλίου μεταξύ ύποπτης Κινέζας για δολοφονίες και Νοτιοκορεάτη αδέκαστου αστυνομικού σε κρίση ηλικίας, αποτελεί το νέο πόνημα του αγαπημένου Παρκ Τσανγκ Γουκ. Όπως όλοι οι γάμοι έχει κι αυτός τα «θέματά» του, ωστόσο στο ζύγι με τα υπέρ και τα κατά αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι τελικά όντως τα ετερώνυμα έλκονται. Ειδικά όταν έχει βαλτώσει ο ένας στην μιζέρια και ο άλλος έχει ανάγκη από τρυφερότητα. Κάπου εκεί μοιραία συναντήθηκαν κι άρχισε να γράφεται αυτή η σπουδαία τους ιστορία. Θα την ανακαλύψετε πάνω στο αγνό κι απάτητο χιόνι, όπως μας έχει συνηθίσει ο βραβευμένος μας σκηνοθέτης…

imDb

Υπάρχουν σχέσεις που σε ανανεώνουν και σχέσεις που σε γερνούν πριν την ώρα σου. Ο Χέι – Τζουν είναι αστυνομικός επιθεωρητής στη Μπουσάν, γύρω στα 35 ηλικιακά, αλλά μέσα σ’ έναν γάμο που τον έχει φθείρει με την υπερβολική λογική που απαιτεί στην συμπεριφορά του και που έχει ακρωτηριάσει κάθε έννοια χαράς, υποψίας χαμόγελου και μικρής έκπληξης. Η Σο –Ρέι κρύβει εντέχνως τις παλιές πληγές που κουβαλάει απ’ την πατρίδα της (Κίνα) και τις νεότερες που της δημιούργησαν όσοι βρέθηκαν κοντά της στην Ν. Κορέα. Έχει αναπτύξει όμως άμυνες αυτοσυντήρησης που παραπέμπουν σε μια αδίστακτη femme fatale. Τα αδύνατα σημεία αυτών των δυο θα αποτελέσουν την αρχή μιας τραγικής και για τους δυο ερωτικής ιστορίας όπως θέλησε η μοίρα.

Το αστυνομικό θρίλερ εξελίσσεται άνισα μιας και το βάρος πέφτει στη σχέση των πρωταγωνιστών. Οι αποδείξεις ανατρέπονται μαζί με τα κινητά τηλέφωνα που χάνονται στον βυθό της θάλασσας. Το πάθος θα κατακάψει τις ενοχές, σαν τις φωτογραφίες ανεξιχνίαστων υποθέσεων. Το καθήκον θα αποτραβηχτεί στην σκοτεινή γωνία για ν’ αναπνεύσει ο έρωτας τους και οι χτύποι της καρδιάς κάθε φορά που ανταμώνουν. Δίχως ερωτική επαφή, μιας κι ένα άγγιγμα ή ένα φιλί αποτελεί την λύτρωση.

Ο Παρκ Τσανγκ Γουκ εμποτισμένος με την άνεση και την αντίληψη ως γνήσιος Νοτιοκορεάτης στην χρήση της τεχνολογίας χρησιμοποιεί όλα τα σύγχρονα μέσα για να στηρίξει την τετράγωνη λογική του στην απόδειξη ενοχής της απρόσμενης ερωτικής του εμμονής του πρωταγωνιστή του, προτού τον ρίξει στα Τάρταρα της ταπείνωσης που τον οδηγεί η καρδιά του. Αποδεικνύεται μαέστρος στην ενορχήστρωση της ιστορίας μέσω του μοντάζ και αποθεώνεται με την χρήση της φωτογραφίας, με μαγικά κάδρα που σε ακολουθούν για ώρες φεύγοντας απ’ την σκοτεινή αίθουσα. Σχεδίασε την απόλυτη συντριβή της ηθικής που την παρασέρνει στο τέλος η παλίρροια στο όνομα του ανεκπλήρωτου έρωτα. Ναι, είναι ένας ευαίσθητος και σύγχρονος auteur του σινεμά που μας χαρίζει τέτοιες σπουδαίες ταινίες. Αξίζει και τα βραβεία και την προσοχή σας!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.
 

 

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη