«ANOTHER ROUND»: Παν μέτρον άριστον…

2021-03-21 13:59

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Τ. Βίντεμπεργκ είχε την ρήση του Αριστοτέλη (Παν μέτρον άριστον) στην άκρη του μυαλού του ετοιμάζοντας το "ANOTHER ROUND” και με βάση την κρίση της μέσης ηλικίας, την αντρική φιλία και με καταλύτη το αλκοόλ έχτισε την καλύτερη ευρωπαική για φέτος ταινία πάνω σ’ αυτούς τους 3 άξονες. Ο χαρισματικός Μ. Μίκελσεν μας παρασύρει με την συγκλονιστική ερμηνεία του αρχικά στην δίνη της δήθεν ανανέωσης αλλά ολικής καταστροφής του και τελικά στο φινάλε της λύτρωσης με την κάθαρσή του. Τόσο σύγχρονος και αρχαιοελληνικά τραγικός ταυτόχρονα… στην υγεία των Δανών θα έλεγε ο Ευριπίδης!

Medium

Πόσο τραγικά αστεία γινόμαστε τ’ αγόρια όταν μεγαλώνουμε και μας βγαίνει το ανικανοποίητο βυθισμένοι στην ρουτίνα της καθημερινότητας. Πόσα τραγικά λάθη κάνουμε μπροστά στα «θέλω» που ναυάγησαν και τις οικογενειακές σχέσεις που αφέθηκαν στον αυτόματο πιλότο. Πόσες τραγικές επιλογές κάνουμε αναζητώντας τη νεότητα που μας κούνησε μαντίλι. Ναι, είμαστε μια κινούμενη τραγωδία τόσο ανθρώπινη μα και τόσο συγκινητική.

Το πείραμα με το αλκοόλ έχει την πλάκα του όντως για μια βραδιά με φίλους, δεν αποτελεί όμως την απάντηση στα αδιέξοδα μας λέει ο Βίντεμπεργκ και μας κλείνει το μάτι όταν η αυτοκριτική βρίσκει τον δρόμο της μαζί με τα δάκρυα όταν γονατίζουν απ’ τον πόνο οι 4 φίλοι που τους προκάλεσε στις ανοιχτές πληγές η άτιμη βότκα.

Είναι η ειλικρίνεια, η προσπάθεια και η συγγνώμη στον εαυτό τους πριν απ’ όλα για την παραίτηση απ’ την αληθινή ζωή και τους αγαπημένους τους. Είναι ο λυτρωτικός χορός και το γέλιο για το δώρο της αγάπης που τους περιμένει καρτερικά στην γωνία. Η ωριμότητα της ηλικίας θα δώσει το χέρι όταν η τρέλα και η ένταση θα τελειώσει και θα τους κεράσει ένα εορταστικό υπέροχο ποτήρι σαμπάνια. Έτσι, για το καλό που έρχεται, για το νέο ταξίδι που ξεκινά!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/