«ΑΙΧΜΗΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ»: Ναι, θα κοπείς!

2018-09-24 15:17

Μητριαρχική κοινωνία σε μικρή πόλη του αμερικάνικου νότου δέχεται πολιτισμικό σοκ, όταν η υπνωτική της ησυχία ταράζεται από τους φόνους 2 ανήλικων κοριτσιών. Τα νερά θα κουνηθούν ακόμα λόγω της Καμίλ, μιας πληγωμένης ψυχολογικά δημοσιογράφου που έχει βρει διέξοδο στο αλκοόλ και τις βελόνες, που επιστρέφει στα πατρογονικά της για ρεπορτάζ και ψυχοθεραπεία με μπόλικο αυτομαστίγωμα. Πριν το εκπληκτικό «Κορίτσι που εξαφανίστηκε» η Γ. Φλιν είχε δώσει τα διαπιστευτήριά της με τα «Αιχμηρά αντικείμενα» και όσοι τυχεροί είχαν διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο είχαν μυριστεί το ποιόν της και την φιλοσοφία της: Οι κανόνες μπαίνουν από τις γυναίκες κι όποιος δεν τους ακολουθεί κακό του κεφαλιού του!

 

Yourate

H  HBO παρουσίασε φέτος το καλοκαίρι την σειρά που έκλεψε τις εντυπώσεις και έβαλε στην κούρσα των φαβορί για τα βραβεία EMMY της επόμενης χρονιάς για την εκπληκτική ερμηνευτικά Ε. Άνταμς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και μία σχεδόν σίγουρη υποψηφιότητα στην Π. Κλάρκσον για την βιτριολική της παρουσία στην σειρά.

Η αφήγηση κινείται με ρυθμούς ανάλογους του τόπου όπου βρισκόμαστε… αργά και νωχελικά, με ατάκες κοφτερές ποτισμένες από αλκοόλ και αναμνήσεις έτοιμες να δημιουργήσουν σεισμικές καταστροφές. Όσο η υποκρισία περισσεύει για να καλύψει το δήθεν ιδανικό περιβάλλον της πόλης, τόσο η πικρή σαν φαρμάκι αλήθεια ελλοχεύει να ξεπεταχθεί και να αποκαλύψει την νοσηρή πραγματικότητα και τα βαθιά άρρωστα μυαλά.

Η επιστροφή της Καμίλ στο οικογενειακό της περιβάλλον θα αποδειχτεί καταλυτική, καθώς θα απελευθερώσει τον πόνο και την οργή που κουβαλούσε για χρόνια φεύγοντας από εκεί και εκτόνωνε όλο αυτόν τον καιρό με μικρά κωδικοποιημένα κοψίματα σημαδεύοντας όλο το σώμα της όπως ολοφάνερα είναι και η ψυχή της. Όταν πιάσει πάτο εκεί η εκτόξευση της στην επιφάνεια θα συμπαρασύρει όλα τα βρώμικα μυστικά και την λύση. Μέχρι να συμβούν όμως όλα αυτά το παιχνίδι θα παιχτεί ανάμεσα αποκλειστικά σε πολύ δυνατές γυναικείες προσωπικότητες με τους άντρες απλά να παρακολουθούν. Όλα συμβαίνουν λόγω των γυναικών… ακόμα και το εορταστικό θεατρικό  έχει θεματολογία και πρωταγωνίστριες τις γυναίκες!

Τρεις γενιές αντρών της νέας εποχής που προκαλούν αρχικά τον οίκτο στις γυναίκες και με τις αντιδράσεις τους τα γέλια τους με βαριά κουσούρια: άβουλοι, εκνευριστικά υπερευαίσθητοι και οριακά ευνουχισμένοι! Την παρτίδα θα σώσει ναι μεν άντρας, αλλά άρρωστος και γηραλέος… κοινώς παλαιάς κοπής που έχει τελειώσει το καλούπι του την σήμερον ημέρα!!

Μια αλυσίδα γυναικών με τα μικρά και μεγάλα μυστικά τους και μια βουτιά στην ψυχοσύνθεση της πιο σύνθετης δημιουργίας του σύμπαντος σε 8 σχεδόν ωριαία επεισόδια που μας γέμισαν ανατριχίλα κι έκοψαν τα βράδια αυτού του καλοκαιριού όπως το βούτυρο…. ναι, η αλήθεια κόβει βαθιά και πονάει!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/