«45 χρόνια»: 3 μυστικά για έναν πετυχημένο γάμο!

2016-01-14 00:21

Η ταινία που έδωσε φέτος τις περισσότερες αφορμές για συζητήσεις σε σινεφίλ παντρεμένους, η ταινία που πρόσφερε ιδέες και λύσεις για ένα χαρούμενο σπιτικό και μια αρμονική συμβίωση για «45 χρόνια»! Είναι ο τίτλος του άρθρου παραπλανητικός; Αν δεν ξέρετε ήδη ότι δεν υπάρχουν μυστικά για πετυχημένο γάμο, προφανώς δεν υπήρξατε ποτέ παντρεμένοι! Το σενάριο της ταινίας υποδεικνύει τα μυστικά που οφείλεις να κρατήσεις ΕΣΥ, μπας κι αντέξει ο γάμος!!

1ο ΜΥΣΤΙΚΟ: Οι γλυκές κι ανθυγιεινές αδυναμίες σου, όπως η κατανάλωση σοκολατίτσας νυχτιάτικα ή τα 3 τσιγαράκια ημερησίως, που σου προσφέρουν τις μικρές ηδονικές καθημερινές απολαύσεις, για ν’ αντέξεις τη ρημάδα τη ζωή, είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δικές σου και κράτα τες έτσι…

2ο ΜΥΣΤΙΚΟ: Οι μεγάλοι έρωτες σπάνια καταλήγουν στην εκκλησία κι εσύ δεν αποτελείς εξαίρεση. Οι στιγμές που έτρεχες μαζί του χωρίς βρακί στις παραλίες και στα λιβάδια ή που τσαλάκωνες σεντόνια 3 φορές ημερησίως λες και παίρνατε αντιβίωση ήταν υπέροχες, αλλά δεν ανοίγεις σπίτι έτσι. Επέλεξες σύντροφο που είχε τις προδιαγραφές για να χτίσεις οικογένεια… τίμησέ τον και κλείδωσε τις ρημαδοφωτογραφίες του εξιδανικευμένου έρωτα σου στην εργαλειοθήκη κι όχι δίπλα στη βαλίτσα με τα χειμωνιάτικα!

3ο ΜΥΣΤΙΚΟ: Μεγαλώνοντας αντιλαμβάνεσαι ότι ελάχιστοι άνθρωποι άντεξαν τις παραξενιές και τα βίτσια σου… γι αυτό και λέγονται ΦΙΛΟΙ! Όπως σε κουράζουν και τους βαριέσαι αφόρητα κάποιες φορές, το ίδιο νοιώθουν κι αυτοί μ’ εσένα!! Οφείλεις όμως να τους κρατήσεις κοντά σου μέχρι να κλείσεις τα μάτια σου, ώστε να ‘χεις εξασφαλισμένες τις στιγμές που θα σε πιάσει η επιθυμία για ανομολόγητες εξομολογήσεις. Οι φίλοι σου έχουν το πλεονέκτημα ότι κρατούν το στόμα τους κλειστό και κοιμούνται αλλού… γλιτώνεις δηλαδή την κρεβατομουρμούρα!

Thefilmstage

Το πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι επιεικώς συγκλονιστικό. Θες η εμπειρία τους, θες η θεματολογία, θες οι σιωπές και η σεμνότητα, είναι αδύνατον να μην αγγίξουν τις πιο ευαίσθητες χορδές τις ψυχής σου.

Οι μικρές και μεγάλες δοκιμασίες που έχει υποστεί το ζευγάρι στην διάρκεια 45 χρόνων συμβίωσης έχουν αφήσει τα σημάδια τους, αλλά εκείνοι κάνοντας δύσκολους συμβιβασμούς άντεξαν με την βοήθεια της αγάπης. Τα προβλήματα υγείας και η ατελείωτη καθημερινή ρουτίνα αποτελούν ανέκδοτο μπροστά στα φαντάσματα του παρελθόντος που θα βρουν χαραμάδες στο μυαλό εκείνου και στην καρδιά εκείνης για να απολαύσουν τα πικρά δάκρυα τους.

Πέρασαν  40 χρόνια απ’ τον «Θυρωρό της νύχτας» της Λ. Καβάνι, για να με συγκλονίσει δεύτερη φορά, τόσο μα τόσο βαθιά,  η Σάρλοτ Ράμπλινγκ. Χάρηκα με το βραβείο ερμηνείας που απέσπασε για την ερμηνεία της στο φεστιβάλ Βερολίνου, νοιώθοντας ότι δικαιώθηκε έστω κι αργά η σπουδαία Αγγλίδα ηθοποιός…

Υ.Γ.: «Όλα τα ανθρώπινα πλάσματα έχουν τρεις ζωές: τη δημόσια, την ιδιωτική και τη μυστική.»  G. G. Marquez

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/