(2017) Ο Μπαρτόλο με τα κόκκινα γυαλιά, Εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη

2018-04-29 17:51

Ο Μπαρτόλο με τα κόκκινα γυαλιά

Από το Άλφα ως το Ωμέγα.

Ο Μπαρτόλο με τα κόκκινα γυαλιά

Συγγραφή:  Λιάνα Δενεζάκη

Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη

Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2017

32 σελίδες
ISBN 978-618-5151-38-6

Τιμή € 12,90


Η Λιάνα Δενεζάκη είναι εικονογράφος και συγγραφέας. Μέχρι σήμερα έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 150 βιβλία πολλών εκδοτικών οίκων ενώ έχει γράψει 18 παιδικά βιβλία κι ένα μυθιστόρημα για ενήλικες. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς κι έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις εικονογράφησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το 2009 τιμήθηκε με τον Έπαινο Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής Ηλικίας του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου "Πηνελόπη Μαξίμου" για το βιβλίο της Ένας Γενναίος Σκύλος, ενώ το 2010 με το Βραβείο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου Μέσης Σχολικής Ηλικίας "Φανής Αποστολίδου" για το βιβλίο Μαρδούκ!. Ανήκει στη συντακτική ομάδα του "Μαγικού Κόσμου" της www.kosvoice.gr που το 2013 βραβεύτηκε ως το "Καλύτερο Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας" από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "100 mirrors-Εργαλεία για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας" στο πλαίσιο του προγράμματος "Δια βίου Μάθηση" (τομεακό πρόγραμμα Εrasmus) ενώ επισκέπτεται πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα κάθε χρόνο με στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας μέσα από εργαστήρια λόγου και εικόνας.

 

Στο πι και φι!

Τι μπορεί να συμβεί όταν ένα θλιμμένο αγόρι κι ο γάτος του βρίσκουν την κόκκινη κλωστή των παραμυθιών; 
Άραγε το κουβάρι θα τους ανταμείψει και θα τους οδηγήσει στην άκρη του; 
Πώς μπορείς να μοιραστείς τη μαγεία της ανάγνωσης με τους αγαπημένους σου; 
Αυτή είναι η ιστορία του Μπαρτόλο, του γάτου του του Φίγκαρο, της Ροζίνας, αλλά και κάθε παιδιού που βρίσκει τον δρόμο για τον κόσμο της φαντασίας, αναγνωρίζοντας την αξία της διαφορετικότητας και της φιλίας.

 

Τα συν και τα πλην.

Πρωτότυπο, προσεγμένο. Ένα καλό μάθημα ενσυναίσθησης. Μια ιστορία για το πως θα έπρεπε να βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας. Ο ήρωας της συγγραφέως Λιάνας Δενεζάκη φορά τα καινούργια του γυαλιά και γίνεται αποδέκτης πειραγμάτων. Φτάνει όμως στο σημείο να καταλάβει πως αυτό που για πολλούς φαντάζει μειονέκτημα, για άλλους αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημά τους. 

Σπουδαίο το μήνυμα του βιβλίου "Από τη μέρα εκείνη ο Μπαρτόλο σταμάτησε να γκρινιάζει όταν έλεγαν κάτι για τα γυαλιά του ή και να του έλεγαν δεν έδινε καμιά σημασία.".

Χωρίς ίχνος διδακτισμού, με οδηγό την αστείρευτη φαντασία της η συγγραφέας μάς προσκαλεί σε μια άκρως δροσιστική βουτιά στην ψυχή των παιδιών.

Ένα χρήσιμο εργαλείο για τη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητα. Ένας πολύτιμος σύμβουλος για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε την καταπίεση των προσωπικών μας επιλογών.

 

+  Όλοι έχουμε το δικαίωμα να ξετυλίξουμε το κουβάρι των παραμυθιών. Τα κόκκινα γυαλιά ήταν για τον πρωταγωνιστή το δικό του κουβάρι. Για την εικονογράφο Λιάνα Δενεζάκη όλα ξεκίνησαν όταν είδε για πρώτη φορά πολύχρωμα κραγιόνια. Από τότε ζωγραφίζει ασταμάτητα ζωηρές μάγισσες, καλόκαρδες νεράϊδες, πιστούς σκύλους, ναζιάρες γάτες και ποντίκια πιτσιρίκια όπως μόνο εκείνη γνωρίζει καλά. Σ΄ αυτό το παραμύθι οπτικοποίησε τις ίδιες της τις σκέψεις πετυχαίνοντας το ακατόρθωτο, την τέλεια αρμονία λέξεων και χρωμάτων. Μας εντυπωσίασαν οι μεγάλες διαστάσεις πλασμάτων και αντικειμένων. Συντέλεσαν στο να μη χαθεί η ροή του κειμένου και ταυτόχρονα δημιούργησαν δέος. Μπράβο! 

 

 Κανένα πλην. Παραμύθι με σκληρό εξώφυλλο, μεγάλο σε μέγεθος που χωρά στο άνοιγμα της αγκαλιάς του γονείς και παιδιά. Οι εκδόσεις που σέβονται το αναγνωστικό κοινό φαίνονται από την επιμέλεια του οπισθόφυλλου. Ήταν όντως μια πραγματική έκπληξη. 

 

Μια όμορφη φωτοστιγμή από τις δεκάδες παρουσιάσεις τής δημιουργού με αφορμή τον πολυαγαπημένο Μπαρτόλο

- υλικό από το προσωπικό της αρχείο.

 

Γιαμ, γιαμ!

Ήταν ειλικρινά πεντανόστιμο!

 

Συμβουλή: “Nα το μοιραστείτε με φίλους σας και να το χαρίσετε σε μικρούς και μεγάλους, μιας και τα παραμύθια δεν έχουν ηλικιακό κοινό, διαβάζονται από τον καθένα με τη δική του ψυχή.”

 

Αποκτήστε το άμεσα: 

www.kokkiniklostibooks.gr/book.php?id=59d7c23b4b510

 

ΒΙΒΛΙΟΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ

Η παιδική και εφηβική λογοτεχνία στο... πιάτο.

Επιμέλεια στήλης: Θεοφάνης Θεοφάνους

 

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/