(2017) Dreamland - Η μεγάλη περιπέτεια, Ελληνοεκδοτική

2018-05-13 14:48

 

Από το Άλφα ως το Ωμέγα.

 

Dreamland

Συγγραφή:  Μάσσα Ζαχαρία-Φασούλα

Εικονογράφηση: Μαριάννα Φραγκούλη

Ελληνοεκδοτική, 2017

80 σελίδες
ISBN 
978-960-563-151-2

Τιμή € 10,00


massa

Η Μαρία (Masha) Ζαχαρία γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στη Μόσχα, μέχρι που η οικογένειά της μετακόμισε στην Αθήνα, στη γενέτειρα του πατέρα της, Μάνου Ζαχαρία. Σπούδασε στα Τ.Ε.Ι. Αθήνας Διοίκηση Επιχειρήσεων. Αργότερα ασχολήθηκε με την τηλεόραση κάνοντας κυρίως εκπομπές που αφορούσαν τα παιδιά. Παντρεύτηκε τον Παναγιώτη Φασούλα και απέκτησαν 2 παιδιά, τη Μαριέλλα και τον Γιάννη. Το DREAMLAND Η μεγάλη περιπέτεια είναι το πρώτο της βιβλίο.

 

Η Μαριάννα Φραγκούλη γεννήθηκε στην Αθήνα, το καλοκαίρι του 1988. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της κρατούσε ένα μολύβι στα χέρια και ζωγράφιζε τα πάντα..., προσπαθώντας να αφήσει το καλλιτεχνικό της αποτύπωμα. 

Όσο μεγάλωνε το "μικρόβιο" της ζωγραφικής την κυνηγούσε σε κάθε βήμα της. Σίγουρη πια πως αυτό που ήθελε να κάνει στη ζωή της ήταν να εικονογραφεί παραμύθια για παιδιά, το 2007-2010 φοίτησε στη σχολή ΑΚΤΟ, στην ειδικότητα Sketch, Comic, Cartoon. Παράλληλα με τις σπουδές της, το διάστημα 2009/2010 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα στην εικονογράφηση παιδικού βιβλίου. Έχει συμμετάσχει σε έκθεση ζωγραφικής τον Γενάρη του 2016. 
Ονειρεύεται οι φανταστικοί της φίλοι και ήρωες να παίρνουν "ζωή" σε όμορφες ιστορίες, όπως στο βιβλίο "Οι Ομπρελίτσες", που είναι η πρώτη της εικονογράφηση βιβλίου.

 

Στο πι και φι!

Ναι, είμαι σίγουρος.
Συμβαίνουν και μαγικά πράγματα!
Πράγματα που, όταν είσαι μικρός,
δεν μπορείς να τα πεις εύκολα στους μεγάλους.
Φοβάσαι πως δεν θα σε πιστέψουν.
Κάτι τέτοιο έπαθα κι εγώ πριν από πολλά χρόνια.
Ήταν αφάνταστα φανταστικό και νομίζω
πως ήρθε η ώρα να το μοιραστώ...
Άνοιξε το βιβλίο...
Ακούς τα τραγούδια και τα χαχανητά
από την DREAMLAND;
Είσαι έτοιμος για την μεγάλη περιπέτεια;
Έλα, θα περάσουμε τέλεια!

 

Τα συν και τα πλην.

+  H Μάσσα Ζαχαρία-Φασούλα στο συγγραφικό της ντεμπούτο δημιούργησε μέσα από μια τρυφερή ιστορία ένα αποκούμπι για τα παιδιά τα οποία συνάντησαν στον δρόμο τους εμπόδια, δυσκολίες και προβλήματα υγείας. Απόλυτα κατανοητό λεξιλόγιο, κείμενο που ρέει αβίαστα, πλοκή, λυρισμός, αγνότητα, φρεσκάδα και καλοδουλεμένοι διάλογοι είναι μερικά από τα στοιχεία εκείνα που κάνουν το βιβλίο Dreamland την ιδανική νουβέλα για όλους όσους αγωνίζονται να βγουν νικητές. Αρκετά έξυπνη ιδέα η χρήση ηρώων από τα κλασικά παραμύθια. Υπέροχο το μήνυμα το οποίο υποβόσκει και δίνεται ξεκάθαρα στις τελευταίες σελίδες. Η ηρεμία, η γαλήνη και η σιωπή της νύχτας κρύβουν εντός της αληθινούς θησαυρούς: την ειρήνη, τα όνειρα και τις ελπίδες πως ένα παράλληλο σύμπαν βαδίζει μαζί μας και αναδύεται στην επιφάνεια όταν πιστέψουμε βαθιά μέσα μας σε αυτό. Και αυτό το σύμπαν δεν είναι άλλο από τον ίδιο μας τον εαυτό. Οι μεγάλοι που θα το διαβάσουν θα έχουν τη χαρά να εξηγήσουν στους νεαρούς αναγνώστες πως τα πιο σημαντικά ταξίδια είναι αυτά γύρω από την ύπαρξή μας. Μόνο τότε θα κατανοήσουμε την ανθρώπινη μοναδικότητα.

 

 Η εικονογράφος Μαριάννα Φραγκούλη σχεδίασε άψογα την κεντρική φιγούρα τής ιστορίας. Αποτύπωσε πιστά αυτό που διάβασε χωρίς να παρεκκλίνει από το κείμενο. Εικόνες φωτεινές, ζωηρές, χαρούμενες. Σε κάθε σελίδα σάς περιμένει και μια μικρή πινελιά αισιοδοξίας. Η δημιουργός εξελίσσεται σε πολύ μεγάλη εικονογράφο. Ξέρει να ελίσσεται και να φτιάχνει μία δική της πραγματικότητα. Σε όλες τις μέχρι τώρα δουλειές της παίζει κυριολεκτικά με τις εκφράσεις και τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών. Το πάθος και η εσωτερική της ένταση λειτουργούν παραγωγικά. Τι χαρά να την παρατηρούμε και να διαπιστώνουμε πως κάθε φορά ανεβάζει τον προσωπικό της πήχη. Θερμά συγχαρητήρια! 

 

 Κανένα πλην. Παραμύθι με σκληρό εξώφυλλο που χωρά στο άνοιγμα της αγκαλιάς του γονείς και παιδιά.

 

 

Δείγμα από τις γεμάτες τρυφερότητα εικόνες του βιβλίου

- υλικό από το προσωπικό αρχείο τής εικονογράφου.

 

Γιαμ, γιαμ!

Ήταν ειλικρινά πεντανόστιμο!

 

Συμβουλή: “Nα το μοιραστείτε με φίλους σας και να το χαρίσετε σε μικρούς και μεγάλους, μιας και τα παραμύθια δεν έχουν ηλικιακό κοινό, διαβάζονται από τον καθένα με τη δική του ψυχή.”

 

Αποκτήστε το άμεσα: 

www.politeianet.gr/books/9789605631512-zacharia-fasoula-massa-ellinoekdotiki-dreamland-270600

 

ΒΙΒΛΙΟΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ

Η παιδική και εφηβική λογοτεχνία στο... πιάτο.

Επιμέλεια στήλης: Θεοφάνης Θεοφάνους

 

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη