(2009) Ο Νασρεντίν και ο γάιδαρός του, εκδόσεις Παπαδόπουλος

2016-01-25 17:58

Από το Άλφα ως το Ωμέγα.

Ο Νασρεντίν και ο γάιδαρός του

Συγγραφή: Odile Weulersse 

Eικονογράφηση: Rebecca Dautremer 

Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2009

32 σελίδες

ISBN: 978-960-412-934-8

Τιμή € 3.00 €

 

Η Weulersse Odile γεννήθηκε στην Γαλλία το 1938.Το 1958 αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Πολτικών Σπουδών στο Παρίσι. Είναι λέκτορας και διδάσκει κινηματογράφο στη Σορβόννη, ενώ έχει γράψει και πολλά σενάρια για την τηλεόραση.

 

Η Rebecca Dautremer είναι Γαλλίδα εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Γεννήθηκε στη Gap το 1971. Σπούδασε γραφιστική στο Παρίσι. Έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 40 βιβλία για παιδιά. Τα τελευταία χρόνια είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες εικονογράφους στη Γαλλία και διεθνώς.

 

Στοπι και φι!

Ο Νασρεντίν πάει στην αγορά, βολεύεται στην κουρελού του και αρχίζει να πουλάει την πραμάτεια του. Όλα πάνε καλά μέχρι που... κάποιος του κλέβει τον γάιδαρο!
Για να βρει τον κλέφτη, ο Νασρεντίν επινοεί μια φοβερή ιστορία και ο κόσμος που μαζεύεται γύρω του, εντυπωσιάζεται όλο και περισσότερο...

 

Τα συν και τα πλην.

Ο μικροσκοπικός και πανέξυπνος Νασρεντίν, μας ταξιδεύει στις αγορές της Ανατολής και προσφέρει απλόχερα τους ήχους, τις γεύσεις, τις μυρωδιές της. Η ιστορία στην ουσία ξεκινά με την εξαφάνιση του γάιδαράκου του και ύστερα παίρνει τεράστιες διαστάσεις. Μέσα από μια πομπώδη ομιλία θα καταφέρει να αποκτήσει αυτό που του έκλεψαν. Μια διδαχή για το κακό το οποίο παραμονεύει δίπλα μας. Μια παραβολή για τη δύναμη της αφήγησης.

Η ζωή που ζούμε κάποιες φορές δεν είναι ιδανικά πλασμένη. Δεν έχουμε όμως τίποτα να φοβηθούμε. Όποιος κι' αν είναι ο εχθρός. Ακόμη και αν αυτός είναι αόρατος. Η αλήθεια αργά ή γρήγορα θα τον κάψει. Μην διστάσουμε, μην αφήσουμε την πλάνη να μας λυγίσει. Αν κάποτε σαστίσουμε -μην κάνουμε βήμα πίσω- ας γονατίσουμε και ας ψιθυρίσουμε ένα παραμύθι σαν να είναι η προσευχή μας. Μόλις ξαποστάσουμε θα διαπιστώσουμε πως μερικά βήματα πιο πέρα βρίσκεται ο τελικός προορισμός. Η συγγραφέας Weulersse Odile δημιουργεί έναν μαγικό κόσμο ξεδιπλώνοντας τη δική της απόδοση για τον θρυλικό ήρωα Νασρεντίν Χόντζα και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο. 

Δεν μου συμβαίνει συχνά να αφαιρούμε όταν διαβάζω και να με διακατέχει η επιθυμία να επιστρέψω στην προηγούμενη σελίδα για να παρατηρήσω με δέουσα προσοχή την εικονογράφηση. Κάθε εικόνα είναι ένας πίνακας ζωγραφικής, ένα έργο τέχνης. Μια τέχνη σφριγηλή, μεστή, η οποία υπηρετείται με ιδιαίτερο ζήλο από τη δημιουργό της Rebecca Dautremer. Είναι επίσης άξιο θαυμασμού το παιχνίδισμά της με το φως του ήλιου και τις σκιές.

- Κανένα πλην. Αληθινό, κλασικό παραμύθι. Από εκείνα με το σκληρό εξώφυλλο, μεγάλα σε μέγεθος που χωρούν στο άνοιγμα της αγκαλιάς τους γονείς και παιδιά. 

 

Μια μικρή γεύση από τις εικόνες του παραμυθιού.

 

Γιαμ, γιαμ!

Ήταν ειλικρινά πεντανόστιμο!

 

Συμβουλή: “Nα το μοιραστείτε με φίλους σας και να το χαρίσετε σε μικρούς και μεγάλους, μιας και τα παραμύθια δεν έχουν ηλικιακό κοινό, διαβάζονται από τον καθένα με τη δική του ψυχή.”

 

ΒΙΒΛΙΟΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ

Η παιδική και εφηβική λογοτεχνία στο... πιάτο.

Επιμέλεια στήλης: Θεοφάνης Θεοφάνους

 

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/