(2016) Η χώρα του μη, εκδόσεις Λυκόφως

2017-03-01 12:17

Από το Άλφα ως το Ωμέγα.

H χώρα του μη

Συγγραφή: Τόσιου Ευδοξία

Εικονογράφηση: Δήμητρα Πέππα
Εκδόσεις Λυκόφως, 2016

32 σελίδες

ISBN 978-618-5095-37-6

Τιμή € 8,00

 

Η Ευδοξία Τόσιου μεγάλωσε με τις ιστορίες της γιαγιάς και της μαμάς, για νεράιδες και ξωτικά, για έναν ψύλλο που έσπασε το πόδι του, για 

δράκους και μαγικά φίλτρα. Με τον καιρό, ήρθε η ώρα να επισκεφτεί τη βιβλιοθήκη στη χώρα του παραμυθιού. Μετά από μεγάλη έρευνα και διάβασμα πολλών παραμυθιών, ανακάλυψε το δικό της παραμύθι, στο τελευταίο ράφι, πάνω-πάνω δεξιά, λίγο σκονισμένο, γιατί περίμενε καιρό. Σ' αυτήν τη βιβλιοθήκη περιμένουν και άλλα πολλά παραμύθια να τα κάνετε δικά σας, αρκεί να θέλετε να ταξιδέψετε σε χώρος μαγικούς και φανταστικούς... 

Η Ευδοξία Τόσιου γεννήθηκε στη Νάουσα και είναι απόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας Α.Π.Θ. Είναι παντρεμένη και έχει δύο γιους.

 

Η Δήμητρα Πέππα γεννήθηκε στην Αθήνα.   

Από παιδί εκφραζόταν αποτυπώνοντας τις σκέψεις και τα δημιουργήματα της φαντασίας της σε εικόνες. Ο μαγικός κόσμος της εικονογράφησης παιδικών παραμυθιών αποτελεί για εκείνη μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Παράλληλα φιλοτεχνεί και εξώφυλλα βιβλίων.

 

Στοπι και φι!

Σε αυτό το παραμύθι, που απευθύνεται σε παιδιά τεσσάρων έως επτά ετών, ο Σοφοκλής φτάνει σε μια νέα χώρα και μένει με το στόμα ανοικτό. Όλα είναι σαν να μην τα έχει αγγίξει ποτέ κανείς. Όλα είναι τόσο καλοφτιαγμένα και καθαρά, που στην αρχή θαμπώνεται... Βρισκόταν στη χώρα του "μην αγγίζετε τίποτα". Τι θα δει και τι ζήσει σε αυτήν τη χώρα; Τι εντύπωση θα του κάνει ο αρχηγός της χώρας; Θα πιάσουν τόπο οι κανόνες του αρχηγού;

 

Τα συν και τα πλην.

+ Στο πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα η εκπαιδευτικός Ευδοξία Τόσιου ανεβάζει τον πήχη ψηλά. "Η χώρα του μη" ήταν μια λογοτεχνική έκπληξη! Κείμενο λιτό, με γρήγορη ροή λόγου, λέξεις κατανοητές, τοποθετημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν μια κλεψύδρα γέλιου και ψυχικής ανάτασης. Στην τελευταία πτώση του κόκκου... έκρηξη πυροτεχνημάτων! Σχεδόν ακατόρθωτο να πραγματεύεσαι "τα μη και τα πρέπει" και να μη γίνεσαι διδακτικός. Τα θερμά μας συγχαρητήρια στη συγγραφέα η οποία προσέγγισε το θέμα μέσα από μια φρέσκια ματιά. Θέλει πολλά χρόνια μελέτης και λογοτεχνικής εμπειρίας για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο γραφής. Σπάνιο κάποιος να διαθέτει έμφυτο αυτό το χάρισμα. Το βιβλίο κλείνει με ένα μήνυμα το οποίο αξίζει να διαβάσουν μικροί και μεγάλοι. Οι ευτυχισμένοι και υγιείς σε όλα τα επίπεδα άνθρωποι είναι εκείνοι οι οποίοι ζουν τη στιγμή και όχι το πέρασμά της. 

+ Οι ζωγραφιές της πολυαγαπημένης Δήμητρας Πέππα λειτούργησαν υποστηρικτικά προς το κείμενο. Από τις ελάχιστες εικονογράφους στον χώρο της παιδικής λογοτεχνίας η οποία μπορεί και μεταλλάσσεται ανάλογα με τον δημιουργό του κειμένου. Δεν είναι άκαμπτη-δεν έχει ένα συγκεκριμένο ύφος και ταυτότητα- αλλά μπορεί και μετουσιώνει τον παλμό του εκάστοτε δημιουργού σε χρωματικές απολήξεις. Δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει αλλά να μας εισάγει με ήπιο τρόπο στη μαγεία των εικόνων της ώσπου καταφέρνει σκαλοπάτι σκαλοπάτι, σελίδα σελίδα, να γίνουμε κτήμα της. 

Κανένα πλην που να επηρεάζει την αρχική ιδέα των βασικών συντελεστών του. Υπέροχη σύνθεση εξωφύλλου.

 

Μια μικρή γεύση από τις εικόνες και το κείμενο του παραμυθιού.
 
 
 

Γιαμ, γιαμ!

Ήταν ειλικρινά πεντανόστιμο!

 

Συμβουλή: “Nα το μοιραστείτε με φίλους σας και να το χαρίσετε σε μικρούς και μεγάλους, μιας και τα παραμύθια δεν έχουν ηλικιακό κοινό, διαβάζονται από τον καθένα με τη δική του ψυχή.”

 

Αποκτήστε το άμεσα:

likofos.gr/index.php?route=product/product&product_id=92

 

ΒΙΒΛΙΟΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ

Η παιδική και εφηβική λογοτεχνία στο... πιάτο.

Επιμέλεια στήλης: Θεοφάνης Θεοφάνους

 

 

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/