20 χρόνια PIXAR: Πόσα γέλια και πόσα δάκρυα συγκίνησης…

2015-11-26 09:00

Κάθε οργανωμένος σινεφίλ διαθέτει ατζέντα με ανιψάκια, βαφτιστήρια και παιδάκια συγγενών μέχρι γ’ βαθμό τουλάχιστον, που ανοίγει σε γιορτές, γενέθλια… και πρεμιέρες ταινιών της PIXAR! Επίσης έχει κομπόδεμα στην άκρη για να δελεάσει το απρόθυμο ή κακοδιάθετο αθώο παιδάκι του, που τελευταία στιγμή αλλάζει γνώμη και θέλει να δει τηλεόραση, τάζοντάς του όλα τα είδη καραμέλας και όλα τα σνακ που διαθέτει το bar του κινηματογράφου! Ο σωστός σινεφίλ είναι αποφασισμένος να πληρώσει οποιοδήποτε τίμημα, προκειμένου να μην χάσει ταινία της PIXAR… κι ας είναι ένα ολόκληρο μηνιάτικο!

Η εταιρεία παραγωγής εμφανίστηκε το 1979 ως παράρτημα της Lucasfilm και από το 2006 συνεργάζεται ως τμήμα της Disney. Με οδηγούς την τόλμη και την πρωτοτυπία δημιούργησαν  14 ταινίες κι έλαβαν: 9 υποψηφιότητες στα όσκαρ και 7 αγαλματίδια καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων στην κεντρική προθήκη των βραβείων και την λατρεία όλου του κόσμου!

Διαλέξαμε 3 απ’ τις ταινίες της PIXAR που στόχευσαν σε μεγάλες αξίες της ζωής και πέτυχαν μεγάλα αποτελέσματα…

 

«ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΕΜΟ» (2003)

Maguzz

H ταινία ύμνος στην διαφορετικότητα και στην δύναμη της ψυχής, γεμάτο εκπλήξεις, συγκίνηση και γέλιο… το αριστούργημα της PIXAR!

 

«Ο ΡΑΤΑΤΟΥΗΣ» (2007)

Canmag

Η ταινία που παίρνει τα παιδιά απ’ το χέρι και τους εξηγεί ότι σημασία δεν έχει πόσο μικρός είσαι, αλλά πόσο πιστεύεις στα όνειρά σου…  το σύμπαν όντως συνωμοτεί κάποιες φορές!

 

«Toy Story» (1995)

Disney

Η φιλία είναι μια απ’ τις βασικές αξίες της ζωής και υπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο απ’ το πρώτο εξ ολοκλήρου ψηφιακό animation… όλοι χρειαζόμαστε ένα φιλαράκι στα δύσκολα!

Υ.Γ.: Με αγωνία περιμένουμε το «The Good Dinosaur» και βέβαια το «Finding Dory»… ανοίξτε την ατζέντα σας!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.