ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ: 6 ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΜΕ ΟΣΚΑΡ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ!

2015-02-12 13:35

Η μονομαχία μεταξύ δύο ανεξάρτητων παραγωγών χαμηλού κόστους (Boyhood - Birdman) για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας είναι η νέα μόδα ή ο σκληρός ρεαλισμός του 21ου αιώνα; Μα πού πήγαν επιτέλους οι μεγάλες παραγωγές;

Λεφτά υπάρχουν, αλλά μόνο για τηλεοπτικές παραγωγές! Τα έσοδα απ’ τον τηλεοπτικό χρόνο των διαφημίσεων για πολυέξοδες σειρές όπως το «Game of thrones» ή το  «Homeland», έχουν σπρώξει τους παραγωγούς στην μικρή οθόνη, όπως και τους σπουδαίους ηθοποιούς. Η κρίση στα ταμεία των σκοτεινών αιθουσών ξεκίνησε με την οικονομική ύφεση και κορυφώθηκε με το παράνομο κατέβασμα ταινιών απ’ το διαδίκτυο.

Αυτή τη στιγμή μόνο ταινίες που προέρχονται από comics δίνουν κέρδη και δεν φαίνεται στον ορίζοντα ποιος θα ρισκάρει τα λεφτά του, με δεδομένο ότι και τα καλά σενάρια έχουν στερέψει, σαν τις τσέπες των σινεφίλ! 

Οι οικογένειες θα επιστρέψουν στους κινηματογράφους, αλλά θα χρειαστούν γενναίες αποφάσεις απ’ τους αιθουσάρχες και κυρίως μεγάλες ταινίες απ’ τους παραγωγούς που θα παρασύρουν τους θεατές στις αίθουσες. Εν αναμονή λοιπόν των τολμηρών που θα δημιουργήσουν ταινίες με τις οποίες θα παραμιλάμε για χρόνια σαν αυτές που ακολουθούν!

 

«Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ» (2003)

Lotr

Το τελευταίο μέρος της τριλογίας σαρώνει 11 όσκαρ στο πέρασμα της και δίνει νέες διαστάσεις στον όρο «Επικό σινεμά»! Ο P.Jackson αναδεικνύει το πιο ηρωικό κομμάτι των ηρώων του, ενθουσιάζει μικρούς-μεγάλους με τις εντυπωσιακές μάχες ανάμεσα στο  Καλό με το Κακό και πλημμυρίζει την ψυχή μας με 50 αποχρώσεις (και βάλε!) συναισθημάτων!!

Υ.Γ.: Γίνεται να ξεπεραστεί τέτοια μαγική ταινία;… ΟΧΙ Παντελή, δεν γίνεται!

 

«ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ» (1997)

Impawards

Η εντυπωσιακή αναπαράσταση εποχής και σκηνικών, η εξαιρετική μουσική επένδυση και το ερωτικό ρομάντζο στον Τιτανικό, παρέσυρε κόσμο και κοσμάκη στα ταμεία και «ανάγκασε» την Ακαδημία να δώσει 11 όσκαρ στον J.Cameron και τους έτερους παραγωγούς της ταινίας. Δικαίως…

Υ.Γ.: Τι εννοείς δεν έγραψα τίποτα για τον Leonardo;…

 

«Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ» 1987

Souloftheplot

Υπερθέαμα εντός της Απαγορευμένης Πόλης που τιμήθηκε με 9 όσκαρ γύρω απ’ τη ζωή ενός 3χρονου αγοριού, την ιστορία και την παράδοση της Κίνας. Κουστούμια και σκηνικά που μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη, ενώ η μουσική της ταινίας αποτελεί ένα απ’ τα καλύτερα soundtrack όλων των εποχών…

Υ.Γ.: Η πιο ανατριχιαστική παρέλαση ever: Ευνούχοι με τα βαζάκια στα χέρια!

 

«Ο ΛΩΡΕΝΣ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ» (1962)

Pixshark

Ο P. O’ Toole στον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο δημιουργεί έναν αξεπέραστο χαρακτήρα σε μια επική ταινία μέσα στην έρημο, η οποία αντιπροσωπεύει όλα όσα έχει χάσει ο σύγχρονος κινηματογράφος. Μεγαλοπρεπές ιστορικό δράμα που βραβεύτηκε με 7 όσκαρ κι έχει στοιχειώσει κάθε άνθρωπο που λατρεύει το σινεμά…

Υ.Γ.: Πόσες γυναίκες παίζουν στην ταινία;… Καμία!!!  

 

«ΜΠΕΝ ΧΟΥΡ» (1959)

     Chud

Μεγαλοπρεπές ιστορικό – θρησκευτικό θέαμα, με απίστευτες αρματοδρομίες που αποτελούν υπόδειγμα μέχρι τις μέρες μας.  100.000 κομπάρσοι, 100 εκατομμύρια $ εισπράξεις και 11 όσκαρ για μία ταινία έπος …

Υ.Γ.: Την 25Η Μαρτίου βλέπεις «Παπαφλέσσα», την Μ. Τετάρτη «Μπεν Χουρ»… κλασσικά!

 

«ΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ» (1939)

Fansshare

Το αριστούργημα του   David O. Selznick βραβεύτηκε με 10 όσκαρ και αποτελεί την  σπουδαιότερη ιστορία αγάπης που παρουσιάστηκε στον κινηματογραφικές αίθουσες.

Αξέχαστες ερμηνείες, μνημειώδεις ατάκες, μαγευτική φωτογραφία, απίστευτα σκηνικά και αντιπολεμικά μηνύματα, αποτελούν κάποια απ’ τα ατού για την ταινία μύθο στην ιστορία του αμερικάνικου κινηματογράφου.

Υ.Γ.: «Frankly my dear, I don’t give a damn»…θα μπορούσε να της χτυπήσει και την πόρτα στα μούτρα!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη