ΣΙΝΕΦΙΛ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (Ida & 2 μέρες, 1 νύχτα)

2014-11-27 08:47

 

Ποιες ταινίες βγήκαν στις κινηματογραφικές αίθουσες το Νοέμβριο και χαλαλίσαμε τον πολύτιμο οβολό μας; «Ιda» και «2 μέρες, 1 νύχτα», αποτελούν την απόλυτη πρόκληση για να χαθείτε 2 περίπου ώρες στην μαγεία τους και να βγείτε χορτασμένοι από υπέροχες στιγμές, ερμηνείες και γλυκούς προβληματισμούς!

 

Ida

Frontpagemag

 

Πολωνική παραγωγή, δια χειρός Παβλικόφσκι, γυρισμένη εξολοκλήρου σε ασπρόμαυρο φιλμ, μέσα 86’ λεπτά μόλις, επιβεβαιώνει γιατί ο κινηματογράφος ανήκει στις μεγάλες σύγχρονες Τέχνες.

Η γοητεία της φωτογραφίας είναι σοφά και λεπτομερειακά επιλεγμένη, η ιστορία της Ιda μελαγχολική και ο θεατής καθηλωμένος κι αφημένος στο ξεδίπλωμα μιας αναζήτησης, αρχικά προσώπου και στην συνέχεια στάσης κι επιλογής ζωής, αφήνοντας στο τελευταίο μια στιγμιαία αρωματική αίσθηση, απ’ τον «Τελευταίο πειρασμό» του Καζαντζάκη.

 Θεολογικοί και ανθρωπολογικοί προβληματισμοί πλημμυρίζουν την αίθουσα, μαζί με τζαζ μουσική, καπνούς από τσιγάρα, ένοχες ματιές, καταπιεσμένα αισθήματα.

Τα κρυμμένα μυστικά θα έρθουν στο φως και η βαθιά θαμμένη αλήθεια θα οδηγήσουν την Ida και την θεία της που την συνοδεύει, σε καταλυτικές αποφάσεις για την ζωή τους.

Η ταινία έχει βαθιές ρίζες στην παράδοση του Ρώσικου κινηματογράφου, έρχεται όμως να της δώσει μια νέα πνοή, για να θυμίσει στους παλιότερους και για να μάθει στους νεότερους, τι εστί «μεγάλο σινεμά»!

Υποψηφιότητα της Πολωνίας για ξενόγλωσσο Όσκαρ και καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας. 

 

2 μέρες, 1 νύχτα

Ilovethatfilm

 

Η συμπαραγωγή Γαλλίας - Βελγίου, δίνει την δυνατότητα στους αδερφούς Νταρντέν, να μας χαρίσουν μία σπουδή πάνω στην νέα ευρωπαϊκής πραγματικότητα, τους ανθρώπους της και τις τραγικές στιγμές που βιώνει η πλειοψηφία τους.

Ένα κοινωνικό δράμα που εξελίσσεται σε αγωνιώδες θρίλερ, με  κυνηγό τον χρόνο και με μία πρωταγωνίστρια να βιώνει στο πετσί της την ειρωνεία για μια Ευρώπη γεμάτη δημιουργία και αλληλεγγύη!

16 διαφορετικοί άνθρωποι δημιουργούν έναν χάρτη της σύγχρονης κοινωνίας και ξεγυμνώνουν την ψυχή τους αποκαλύπτοντας την πραγματική στάση και θέση τους απέναντι σε διλλήματα ζωής.

Η συγκλονιστική Μαριόν Κοτιγιάρ στο ρόλο της καταθλιπτικής, γεμάτης ανασφάλειες και κρίσεις πανικού εργαζόμενης, δίνει με αξιοπρέπεια τον υπέρ πάντων αγώνα για το αυτονόητο: Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην εργασία! Θα χαμογελάσει και θα εξευτελιστεί, θα πέσει και θα σηκωθεί, θα την αγκαλιάσουν και θα την χτυπήσουν. Είναι αδύνατον να μην ταυτιστείς μαζί της, με όσα βιώνουμε δυστυχώς στην χώρα μας! Ίσως ν’ ανακουφιστείς και λίγο, χαμογελώντας πικρά, βλέποντας ότι τα ίδια συμβαίνουν κι αλλού…

Δεν αποκαλύπτουμε το τελικό αποτέλεσμα, αν δηλαδή θα καταφέρει να πείσει τους συναδέλφους της να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της στον εργασιακό χώρο, γιατί η ουσία είναι στον αγώνα που δίνει. Άλλωστε αυτό που μένει στο φινάλε για όλους μας, είναι ένα χαμόγελο και μια ροκιά!

 

Για το BOOK TOUR,  Τάσος Μαργέλος.

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
 
Εγγραφές όλο τον χρόνο 
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751

 

Απ' το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Αυτό είναι το Αλάτι, που, εκτός απ' τα φαγητά μας, νοστιμίζει απ' το φθινόπωρο του 2019 και τη λογοτεχνία!

Άνθρωποι από Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία συνδεθήκαμε μέσω μιας συγγραφικής συντροφιάς μοναδικής.

Για δώδεκα εβδομάδες μοιραζόμασταν σκέψεις και συναισθήματα.

Μελετούσαμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, γράφαμε κι ετοιμαζόμασταν σταδιακά για την έκδοση αυτού του βιβλίου.

Σήμερα ο α΄ κύκλος του εργαστηρίου συγγραφής παρουσιάζει τη δουλειά του.

ISBN: 978-618-85110-0-2

Νεοελληνική πεζογραφία, διήγημα, ποίηση

12,50

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.


Αποκτήστε το άμεσα: 

https://www.booktourmagazine.com/