ΟΣΚΑΡ 2015: ΤΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!

2015-01-15 20:06

Η φετινή δεκάδα υποψήφιων ταινιών για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, είναι 8άδα..οι υπόλοιπες κόπηκαν στα pitch! Οι μισές από αυτές στηρίζονται σε βιογραφίες και σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα. Είδαμε τις 3 και σας τις παρουσιάζουμε, προτού σφαχτούν μεταξύ τους στο κόκκινο χαλί!!

 

«THE IMITATION GAME»

Impawards

Ιστορικό και κατασκοπικό θρίλερ γύρω απ’ την πραγματική ιστορία του καθηγητή Άλαν Τούριγκ, ο οποίος έσπασε τους κωδικούς μετάδοσης κρυπτογραφημένων μηνυμάτων των Γερμανών στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Ο Μπένετικτ Κάμπερμπατς ερμηνεύει αριστοτεχνικά τον ιδιοφυή, εριστικό και αντικοινωνικό μαθηματικό, αξιοποιεί κρύβοντας έντεχνα την ομοφυλοφιλική πλευρά του χαρακτήρα, ο οποίος χρησιμοποιείται εξαιρετικά απ’ τον σκηνοθέτη στην πλοκή, ωστόσο χάνει πόντους στις μελοδραματικές πινελιές.

Έχει κερδίσει ήδη πολλά βραβεία απ’ τις ενώσεις κριτικών, το μεγάλο βραβείο στο φεστιβάλ του Τορόντο κι έρχεται με φόρα!

 

«THE THEORY OF EVERYTHING»

Blackfilm

Η ιστορία του νεαρού Στήβεν Χόκινγκ και η πορεία προς  την καταξίωση του ως επιστήμονα αστροφυσικής, ακόμα κι όταν καθηλώνεται σε μια αναπηρική καρέκλα. Ερμηνεία υψηλών προδιαγραφών απ’ τον Έντι Ρέιτμιν και αποτύπωση έντονων συναισθημάτων απ’ τον σκηνοθέτη Τζέιμς Μαρς που αναδεικνύει την ευαισθησία, την απόγνωση και την αποφασιστικότητα ενός ανθρώπου που χτυπήθηκε σκληρά απ’ την μοίρα, αλλά θριάμβευσε.

 Η μουσική επένδυση της ταινίας αντάξια της ερμηνείας του πρωταγωνιστή…

 

«AMERICAN SNIPER»

Filmofilia

Πολεμική περιπέτεια και βιογραφική αγιοποίηση του πιο σκληρού κι αδίστακτου Αμερικάνου ελεύθερου σκοπευτή-δολοφόνου στον πόλεμο του Ιράκ. Οι εντυπωσιακές μάχες σ’ ένταση και σασπένς διεξάγονται όπως σε όλα τα καλά παιχνίδια του Playstation σε 4 πίστες, μέχρι την μονομαχία με τον μουγκό Σύριο πρωταθλητή δολοφόνο! Όσοι απολαύσατε την μονομαχία στο «Εχθρός προ των πυλών», εδώ  θα μειδιάσετε…

 Ακραία μιλιταριστική προπαγάνδα διανθισμένη με δήθεν ψυχολογικά προβληματάκια του cowboy, που ελλείψει Ινδιάνων ξεπαστρεύει Ιρακινούς… 

 

Για το  BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.