Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ (NIGHTCRAWLER)

2015-03-05 10:53

Σενάριο και πρωταγωνιστής να τα πιείς στο ποτήρι, έξυπνη σκηνοθεσία και δυο απολαυστικές ώρες σάτιρας για τα ΜΜΕ, αλλά και άγριας αγωνίας στην σκοτεινή αίθουσα: τα βασικά συστατικά της ταινίας «Νυχτερινός ανταποκριτής» για τα οποία θα πεις: «χαλάλι ο παράς μου»!

Bigfatkill

Ο φαινομενικά αφελής μικροαπατεώνας Lou Bloom κρύβει δεξιοτεχνικά ένα θρασύ κι αδίστακτο για επιτυχία λύκο, έτοιμο από καιρό να βουτήξει στο αίμα με την κάμερα για να πετύχει τον σκοπό του: να κατακτήσει το αμερικάνικο όνειρο μέσω της τηλεόρασης! Γαλουχημένος με εικόνες σοκ απ’ τα δελτία ειδήσεων, δεν δείχνει οίκτο και δεν διστάζει ούτε μια στιγμή για την ευκαιρία που θα του ανοίξει την πόρτα της επιτυχίας.

ΔΕΝ θα δείτε μια ακόμα καταγγελία για τον κανιβαλισμό των media όπως στο «Δίκτυο», αλλά μια πανέξυπνη σάτιρα για το πως ένα ανθρωπάκι παίρνει κυρίαρχη θέση σ’ ένα άρρωστο σύστημα. Ο J. Gyllenhall αποτελεί το μεγάλο ατού της ταινίας, μιας και υποστηρίζει με άψογο τρόπο τον χαρακτήρα του Bloom, με μια ερμηνεία υψηλών προδιαγραφών που ατυχώς δεν τιμήθηκε με μια υποψηφιότητα στα φετινά Όσκαρ.

Πίσω απ’ την κάμερα ο πρωτάρης D. Gilroy υπογράφει και το σενάριο, ακολουθώντας τον δρόμο του πιο έμπειρου αδερφού του Toni, που μας γοήτευσε με την τετραλογία του πράκτορα  J. Bourne. Δικαίως πήρε την υποψηφιότητα στα Όσκαρ για καλύτερο πρωτότυπο σενάριο, αφού χτίζει άψογα τους χαρακτήρες και την δραματουργία της ταινίας του.

Υ.Γ.: Στην Ελλάδα του «ότι δηλώσεις είσαι» ο χαρακτήρας της ταινίας είναι μια πραγματικότητα… ρίξτε μια ματιά στη Βουλή!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

 
«Σχολή μαθητευόμενων ποιητών»
Έναρξη: 27 Φλεβάρη
 
• Για κορίτσια και αγόρια δημοτικού (Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια)
• Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομαδιαίων συναντήσεων
• Κόστος: 40 ευρώ – εφάπαξ, στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του πτυχίου – βεβαίωση συμμετοχής και μια μικρή έκπληξη!
• Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
(συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom)
• Πρωτότυπα βίντεο, online παιχνίδια, δραστηριότητες αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, αλληλεπίδρασης και ένα εφημεριδάκι που τα σπάει!
• Αναλυτική ανατροφοδότηση στις εργασίες των παιδιών
 
Αυτή η λογοτεχνική συντροφιά θα τα έχει όλα!
 
Συντονίζει ο ελληνοκύπριος ποιητής Θεοφάνης Θεοφάνους
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978198751