Αύριο... εν ονόματι της Αγάπης

Σε αφύλακτες διαβάσεις

2017-06-24 21:11
Έργο του ζωγράφου Ρουσσέτου Παναγιωτάκη.   Χαϊδεύω νύχτα  τη σιωπή του φεγγαριού κουράστηκε η ψυχή   απ' τις αναμνήσεις έρημοι οι δρόμοι   του μικρού καλοκαιριού μα είναι γραμμένο,   κάποια μέρα, θα γυρίσεις.   Η πρώτη αλήθεια είναι στα φύλλα της...

Προφητεία παλιά

2017-06-24 21:06
Έργο του ζωγράφου Ρουσσέτου Παναγιωτάκη.   Προφητεία παλιά σαν ξεκάθαρο μήνυμα το φως της αυγής, στο λαιμό σημάδια της νύχτας, παγωμένα φιλιά και στα μάτια ακόμη, το αιώνιο δίλημμα.   Μου μιλάς για θεούς, μα δεν είχα ποτέ μια εικόνα να μετρήσω το πάθος, ν’ αγαπήσω το λάθος, να σε...

Για τις αλήθειες που μένουν κρυμμένες

2017-06-24 21:01
Έργο του ζωγράφου Ρουσσέτου Παναγιωτάκη.   Για τις αλήθειες που μένουν κρυμμένες στης ψυχής τον γαλάζιο βυθό της ζωής μου στιγμές, δυο ζωές, δυο φορές προδομένες οι αλήθειες εκείνες πόσες νύχτες με καίνε οι αλήθειες σημάδια φεγγάρια που κι αν θέλω δεν μπορώ, δεν μπορώ ν' αρνηθώ. Δάκρυ -...

Απόψε κράτησα στην άκρη τ' ουρανού

2017-06-24 20:56
Έργο  του  ζωγράφου  Ρουσσέτου  Παναγιωτάκη.   Απόψε κράτησα στην άκρη τ' ουρανού γαλάζια φύκια απ' τον ωκεανό της μοίρας απόψε η σκέψη σου πλημμύρισε το νου να λιώσει σπίθες στων ματιών μου την αρμύρα. Γουλιά-γουλιά, σε κοινωνώ μπρούσκο κρασί που είναι φερμένο από του...

Και στην αθάλη του καιρού, Λασίθι τόπος μέγας

2017-06-24 20:49
Πίνακας «Η Μάχη του Λασιθιού» (Ρουσσέτος Παναγιωτάκης)   Λύνεται ο κύκλος της ζωής λες κι είναι ίσιος δρόμος σκοντάφτω, χάνω το κερί, το χέρι στο μαχαίρι δεν είναι για το εφτάζυμο, δεν είναι για τον άρτο, μήτε και για τ’ αντίδωρο ή για χατίρι αγάπης, μα στο μεγάλο χαλασμό φίλος μου κι αδερφός...

Έχει πολλά και καλά άστρα στο Φιλιάτι!

2017-06-05 19:08
        Οι μέρες πήγαιναν κι έρχονταν το ίδιο πάντα, σαν τα σκονισμένα κάρα που τρίζουν. Παρ’ όλα αυτά όμως, λίγο με τα λινάδερφα της που ήταν μικρότερα κι είχαν ανάγκη στο σκολειό, - αυτή δεν πήγαινε- , λίγο με τη λάτρα του σπιτιού, κάτι στις δουλειές όξω, πότε...

Ιούνιος μήνας και στα μάτια σου ανατέλλω

2017-06-05 19:00
Στην αγκαλιά σου, είχε πάντα ουρανό το καλοκαίρι. Στη θύμησή μου, ένα ματσάκι γιασεμιά το μεσημέρι. Ιούνιος μήνας και στα μάτια σου ανατέλλω απελπισμένα, στο βαθύ της φαντασίας μου, σε θέλω.   Έρωτας είναι, άγνωστη χώρα δίχως νόμους και θρησκεία. Η αμαρτία μου, μια κόντρα σε κανόνες κι όλο...

Στου Μάη τα μεσημέρια

2017-05-31 14:58
Φωτογραφία: Ρουσσέτος Παναγιωτάκης   Στα δάκρυα του φεγγαριού ξορκίζω τ’  άδεια βράδια όσα η ζωή μου στέρησε φιλιά κι αγάπης χάδια στου κεραυνού το ξάφνιασμα έρχομαι κι ας αργήσεις στης λήθης τα περάσματα το παρελθόν να σβήσεις.   Όλα χαθήκαν στου παλιού καιρού μας το πηγάδι μα...

O Μάης στα κόκκινα γελά

2017-05-01 13:48
  Κουράστηκα εδώ, να ζω για εσένα την αγάπη που σκοτώνει  ότι ωραίο γερνά, ξημέρωμα σε ώρα ανατολής γητειές του φεγγαριού,  όταν στα μάτια γρήγορα νυχτώνει στα χέρια αγιάζουν τα σημάδια  μιας καρδιάς αμαρτωλής. Τα σκουπίδια της ψυχής μου  ήρθε η ώρα να...

Στου Μάη την ομορφιά

2017-04-29 13:31
Φωτογραφία: Ρουσσέτος Παναγιωτάκης  (Το Μαγιάτικο στεφάνι δια χειρός Ανδριάνας)   Αρμύρα καίει τα μάτια, αρχαία σκουριά η πληγή αιμορραγεί οι Δροσουλίτες τρέχουν  να χαλάσουνε τ' ασκέρι μάγια της νύχτας  τα φιλιά του,  λύνει μ' άστρα η αυγή ποια μοίρα χάραξε με κάρβουνο το...
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>

ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

Η πρώτη ποιητική συλλογή της Ζωής Δικταίου (Χαρούλα Βερίγου για τα πεζογραφήματά της) αποτελείται από τρεις ενότητες:

Κόντρα στη λήθη (17 ποιήματα),

Της Κρήτης (11 ποιήματα)

και Μέτρησα τον χρόνο με λέξεις (34 ποιήματα)

Όλες οι ενότητες της συλλογής μιλούν για αξίες που θαρρείς έρχονται από άλλες εποχές, χρόνων ριζίτικου ταμπεραμέντου κι ανυποχώρητης αξιοπρέπειας. 

Γιώργος Τζιτζικάκης

Συγγραφέας.

Η ποίηση της Ζωής Δικταίου είναι ερωτευμένη με τις λέξεις και τις εικόνες. Οι δεύτερες ολοζώντανες, πολύχρωμες, ευωδιαστές. Πίσω τους φανερώνεται η μου¬μουσικότητα του ρυθμού, που δημιουργεί η επιλογή των λέξεων, καθώς παίρνουν ζωή μέσα από το νόημα της εκφραστικής επιλογής τής δημιουργού, αυτό που χαρακτηρίζει το προσωπικό της ύφος. 

Άγγελος Πετρουλάκης

Συγγραφέας, Ποιητής

Οι λέξεων, όχι μόνο στον λόγο αλλά και στη ζωή – όπως τα στάχυα μας δίνουν το ψωμί.

Οι λέξεις που κρύβει μέσα της η ποιήτρια είναι αυτές που ακόμη δημιουργικά ερμηνεύει. Οι λέξεις μεταμορφώνονται σε όραση και η όραση αποκαλύπτει τη μαύρη αλήθεια. Η όραση αυτή γίνεται όλο και πιο σκληρή και ξεφτιλίζει ως και τον έρωτα.

Ώσπου, η ανάγκη της ζωής ξαναζωντανεύει την επικράτεια του πάθους, αφού είμαστε όλοι σκλάβοι της παντοδυναμίας του Αύριο.

Αυτό το βιωματικό παιχνίδι ανάμεσα στην έντονη φαντασία και τη σκληρή πραγματικότητα το παίζει με εξαιρετική ευλυγισία η ποίηση της Ζωής Δικταίου. 

Κατερίνα Αγγελάκη- Ρουκ

Το εξώφυλλο της έκδοσης φιλοτεχνήθηκε από  τη Μαρίλυ Βλάχου, ενώ στις σελίδες του βιβλίου φιλοξενούνται έργα του Σπύρου Τρούσα, της Ιωάννας Παληοκώστα, του Ρουσσέτου Παναγιωτάκη και της Ίνας Μελίδου. 

 

Αποκτήστε το άμεσα:

www.public.gr/product/books/greek-books/literature/poetry/ayrio-stahya-oi-lekseis/prod9490374pp/

Η κοινωνία ποτέ δεν τους χωράει όλους, γι' αυτό έχει δημιουργήσει το περιθώριο, για να στέλνει κάποιους εκεί. Όμως, τυχαίνει καμιά φορά κι αυτό το περιθώριο σημαίνει ό,τι και η κορνίζα στις φωτογραφίες των αγαπημένων μας. Συμβαίνει, επειδή η φύση της αγάπης μπορεί να κρύβεται οπουδήποτε, ακόμη κι εκεί.

Τη δεκαετία του εβδομήντα, η Χαριγένεια, έρχεται από το πουθενά κι από το περιθώριο και εγκαθίσταται με τη μητέρα και τα δυο της παιδιά στην Κρήτη. Την παρουσία της στη γειτονιά αντιλαμβάνονται πρώτα δυο μάτια καθαρά, της μικρής Ζωής. Μέσα από το βλέμμα και την αισθητική του παιδιού, έτσι όπως μεγαλώνει και εξελίσσεται στο χρόνο, καταγράφεται η διαδρομή της ζωής αυτής της γυναίκας και των ανθρώπων που συναναστρέφεται σε κωμικοτραγικές ή και ακραία τραγικές καταστάσεις. 
Η Χαριγένεια θα ζήσει τα πάντα, από ένα "αθώο" χαστούκι μέχρι τη βαριά σωματική βία, αλλά και τον έρωτα. Με αντάλλαγμα τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής της και με όρκο σιωπής, (στη διάρκεια της χούντας) θα ανταποκριθεί σε μια απρόσμενη πρόταση. Το τίμημα ακριβό. Ένα μενταγιόν, τα όνειρα και το τυχαίο θα καθορίσουν τη σχέση ανάμεσα στη Ζωή και στη Χαριγένεια στα σαράντα χρόνια που θα ακολουθήσουν μετά τον Ιούλιο του 1974.

Όταν θέλει η ζωή να σε λυτρώσει, σου ανοίγει την πόρτα σε έναν καινούριο παράδεισο, εκεί που το αχ του έρωντα ξοδεύεται στη μνήμη του νερού, για να κυλάει ο Αχέροντας με τον καιρό της αγάπης, όταν το τέλος έρχεται απλά και ανώδυνα προοικονομημένο από τη φύση.

Ένα αξιόλογο βιβλίο γεμάτο αισθήματα και εικόνες ζωντανές, σαν πίνακες ζωγραφικής. Σε ταξιδεύει, σε μαγεύει, σου αποκαλύπτει βαθιά κρυμμένες πτυχές της ψυχής. 
Αλκυόνη Παπαδάκη

 

Αποκτήστε το άμεσα:

www.captainbook.gr/book/217997/mia-koursa-gia-ti-charigeneia

 


Γυναίκες Ηπειρώτισσες  σκιορίσματα της φύσης…

Όταν κατεβαίνει παγωμένος o αέρας από τη Μουργκάνα, τον Γράμμο, το Μιτσικέλι, τα Τζουμέρκα, την Πίνδο, θαρρείς  φυσά  για να γυρίσει ακόμη μια φορά σελίδες της μνήμης και της ιστορίας. Πρόκληση και πρόσκληση μιας άλλης ανάγνωσης για να συλλαβίσεις το χρέος, να ψιθυρίσεις και να συμπληρώσεις ονόματα.

Σε τούτη την άγονη φλούδα της γης, καθεμιά γυναίκα του παλιού καιρού, είναι ένας θρύλος, ένα σύμβολο.

Γυναίκες Ηπειρώτισσες, της αντοχής, της υπομονής, της περηφάνιας, της αυτοθυσίας, της τιμής.

Θα τις ανταμώσεις, στα καταράχια και στα ρέματα, στις βρύσες, στις ρούγες, στα ρόγκια ζαλωμένες ξύλα ή και με τη σαρμανίτσα στην πλάτη καμιά φορά.

Θα τις αναγνωρίσεις από την πυρωμένη ψυχή, αυτή που κρατούν απαράδοτη στα δόντια και δεν θα τις αστοχήσεις ποτέ. Μέσα σου, θα καίει και θα φέγγει το βλέμμα τους.

Γυναίκα Ηπειρώτισσα, της άγρυπνης πάλης…

Για εσένα, με ευγνωμοσύνη τούτη η ταπεινή κατάθεση της δικής μου ψυχής.

 

Αποκτήστε το άμεσα: goo.gl/cDar9u

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο 

του δημιουργού του BOOK TOUR!

Ζητήστε το σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία

Λίγα λόγια για το παραμύθι 

"Αριάδνη, η νύχτα των Πεφταστεριών" του Θεοφάνη Θεοφάνους, 

εικονογράφηση Ιωάννα Αθανασοπούλου - Ελληνοεκδοτική.

Όσα κι αν πέφτουν αστέρια,
μοναχά ένα χρειάζεσαι 
για ν’ αλλάξεις τον κόσμο.


Η Αριάδνη, μια έμπειρη και γρήγορη αραχνομοδίστρα,
αργούσε να επιλέξει τι θα ήθελε από ένα πεφταστέρι. 
Πάντα κάποιος την προλάβαινε. 
Ποτέ, κανένα της όνειρο δεν γινόταν πραγματικότητα. 
Μια μέρα, όμως, που ο θυμός της έκανε γκλιν γκλον 
και η καρδιά της τικ τακ, 
η Αριάδνη αποφάσισε να πλέξει ένα τεράστιο δίχτυ και…

Το βιβλίο περιλαμβάνει
Διαθεματικές Προτάσεις Δραστηριοτήτων 

από την εκπαιδευτικό Μελίνα Ιντζέ.

 

Ένα παραμύθι ενσυναίσθησης.
Κάθε αντίτυπο του βιβλίου περιλαμβάνει 
Πιστοποιητικό κυριότητας αληθινού αστεριού 

Αποκτήστε το άμεσα: ellinoekdotiki.gr/gr/ekdoseis/i/ariadni-i-nuxta-twn-peftasteriwn

Πληροφορίες-παραγγελίες, 
καθημερινά από τις 9.00 ως τις 17.00 

στο 210-36.13.676

✉ info@ellinoekdotiki.gr

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη