(2018) Ο Θυμιατούλης μάς γνωρίζει την Εκκλησία, Ελληνοεκδοτική

2018-05-14 11:16

 

Από το Άλφα ως το Ωμέγα.

 

Ο Θυμιατούλης μάς γνωρίζει την Εκκλησία

Συγγραφή: Σκάλκου - Διαμαντίδη, Νικολέττα

Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα

Ελληνοεκδοτική, 2018

40 σελίδες
ISBN 978-960-563-186-4

Τιμή € 9,00

Η Νικολέττα Σκάλκου γεννήθηκε το 1974. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ με κατεύθυνση Μεσαιωνικής και Νεοελληνικής Φιλολογίας. Έχει παρακολουθήσει φροντιστήριο στελεχών Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια, σε ραδιοφωνικές εκπομπές, σχολεία και βιβλιοθήκες για παρουσίαση βιβλίων κλπ. Είναι επίσης υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας. Είναι παντρεμένη και έχει τέσσερα παιδιά.

 
 

Η Πέγκυ Φούρκα άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με την εικονογράφηση το 1994, ενώ παράλληλα σπούδασε σχέδιο, χρώμα και την τέχνη της αγιογραφίας. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στο παιδικό βιβλίο. 

Από το 1996, λοιπόν, σε συνεργασία με αξιόλογους συγγραφείς, έδωσε ζωή και κίνηση σε πολλά βιβλία για παιδιά που κυκλοφορούν από πολλούς εκδοτικούς οίκους. Έχει συνεργαστεί επίσης με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στην εικονογράφηση εκπαιδευτικών βιβλίων για τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και η ίδια με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Ο γιος της, Γιώργος, πρωταγωνιστεί όχι μόνο στη ζωή της, αλλά και σε πολλά από τα βιβλία που γράφει και εικονογραφεί. Σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΙ, και πολλούς εκδοτικούς οίκους, επισκέπτεται σχολεία σε όλη την Ελλάδα και μοιράζεται με τα παιδιά τα μυστικά της εικονογράφησης και τη χαρά της δημιουργίας.

 

Στο πι και φι!

Παιδιά, μ’ ακούτε που πλησιάζω; 
Χτυπώ τα κουδουνάκια μου 
και σας αγκαλιάζω. 

Είμαι ο Θυμιατούλης
με την κοιλίτσα την κοκκινωπή,
που καίει από της αγάπης σας
την προσευχή.

Πιαστείτε από τα χέρια μου τα συννεφένια
και μαζί με τους Κερένιους, τους Καντηλένιους
και την Καμπανένια
ελάτε να γνωρίσουμε 
την Εκκλησιά μας τη μελένια.

 

Τα συν και τα πλην.

 Η Εκκλησία δεν είναι ένα απλό στολίδι που ομορφαίνει τις γειτονιές. Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι ένας τόπος συνάντησης για ν΄ ακούσουμε τη θεία λειτουργία. Ένα κοινό σημείο αναφοράς στην πνευματική καθημερινότητά μας. Μια μεγάλη αγκαλιά που θα μας ακούσει με προσοχή, θα μας συμβουλέψει, θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε λάθη, συμπεριφορές και θα προτείνει πρακτικές λύσεις στους όποιους προβληματισμούς μας. Σε μία νέα εποχή στην οποία η πίστη ταλανίζεται, η συγγραφέας Νικολέττα Σκάλκου-Διαμαντίδη έρχεται μ΄ έναν σχεδόν ευφάνταστο τρόπο για μας καθοδηγήσει στο σωστό μονοπάτι. Ο Θυμιατούλης απλώνει το χέρι σε μικρούς και μεγάλους για μια σπουδαία ξενάγηση. Βήμα βήμα περπατάμε στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας και μέσα από τη γνωριμία με τον χώρο, ψηλαφίζουμε και μαθαίνουμε για τ΄ αντικείμενα και το έμψυχο υλικό της Εκκλησίας. Μέσα όμως από αυτό το οδοιπορικό, η λογοτέχνις μεταλαμπαδεύει την ουσία και το νόημα της ίδιας της ζωής: να συγχωρούμε, να μετανοούμε έμπρακτα για άσχημες πράξεις και σκέψεις μας, ν΄ αγαπάμε δίχως όρους και όρια. Το πλούσιο και κατανοητό λεξιλόγιο, η γρήγορη ροή, η φρεσκάδα κι ο αυθορμητισμός του κειμένου είμαι απόλυτα πεποισμένος πως θα σας συναρπάσουν.

 

 Η θαυμάσια εικονογράφηση έγινε από την ταλαντούχα Πέγκυ Φούρκα. Η μεταμόρφωση του θυμιατού σε ήρωα, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Αποτύπωσε με σεβασμό τα εκκλησιαστικά αντικείμενα και σκόρπισε ζωή με τα χρώματά της στο βιβλίο. Εικόνες με έμφαση στη λεπτομέρεια, με λυρισμό, με αληθοφάνεια και παιχνιδιάρικη σε αρκετά σημεία διάθεση. Στο σαλόνι με τη ζωγραφιά της πεταλούδας φτερούγισε η ψυχή μας. Θεωρώ πως στο σύνολό του το εικονογραφικό εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. 

 

 Κανένα πλην. Άψογη γραφιστική οπτική και επιμέλεια. 

 

 

Γιαμ, γιαμ!

Ήταν ειλικρινά πεντανόστιμο!

 

Συμβουλή: “Nα το μοιραστείτε με φίλους σας και να το χαρίσετε σε μικρούς και μεγάλους, μιας και τα παραμύθια δεν έχουν ηλικιακό κοινό, διαβάζονται από τον καθένα με τη δική του ψυχή.”

 

Αποκτήστε το άμεσα: 

www.politeianet.gr/books/9789605631864-skalkou-diamantidi-nikoletta-ellinoekdotiki-o-thumiatoulis-mas-gnorizei-tin-ekklisia-282801

 

ΒΙΒΛΙΟΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ

Η παιδική και εφηβική λογοτεχνία στο... πιάτο.

Επιμέλεια στήλης: Θεοφάνης Θεοφάνους

 

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη