Ένας τυχαίος εραστής-Ναντίν Γκόρντιμερ, εκδόσεις Καστανιώτη-FAQ

2014-11-25 14:33

 

 

Αποσπάσματα:

Οι σιωπές του τη στεναχωρούσαν πολύ περισσότερο απ’ ό,τι οποιοσδήποτε διαπληκτισμός ανάμεσά τους-ήταν σαν να αποσυρόταν σε σκέψεις που την άφηναν έξω: αυτός που τόσες απορρίψεις είχε υποστεί, είχε ασυναίσθητα υιοθετήσει τη στάση της απόρριψης.

Πήγε κοντά του, ενώ εκείνος ψαχούλευε ξάφνου το πάνινο σακίδιο – ποτέ δεν το είχε τελείως αδειάσει, ούτε την είχε αφήσει να το κάνει για λογαριασμό του, το σακίδιο ήταν εκεί, έτοιμο για αναχώρηση από το σπίτι του, την πατρίδα του, έστεκε εκεί, βδομάδα τη βδομάδα, μήνα το μήνα, μες στο δωμάτιο της προέκτασης. Έσκυψε από πάνω του, τα χέρια της τυλίχτηκαν γύρω από τη μέση του, ακούμπησε το μάγουλό της πάνω στη γυμνή του πλάτη. Γι’ αυτή η μυρωδιά της επιδερμίδας του, η ψυχή του νικούσαν τη σιωπή του και την αποδέχονταν. Ήθελε να του πει: “Θα κάνω τα πάντα για σένα”. Πώς όμως ήταν δυνατό να αρθρώσει κάτι τέτοιο, όταν του είχε μόλις δείξει ότι υπήρχε κάτι που δεν μπορούσε να κάνει;

 

Η κομψή βαλίτσα στέκει πακεταρισμένη. Δεν μπορεί τώρα να ξεκαρφώσει απ’ αυτήν το βλέμμα του. Ορμάει καταπάνω της και παλεύει με την ψηφιακή κλειδαριά, θυμάται το συνδυασμό την ανοίγει κι αρχίζει να πετάει έξω όλα τα πράγματα της: στο κρεβάτι, στο πάτωμα. Τώρα θα το κάνει. Τώρα θα το ξαναβάλει όλα μέσα, θα υποκύψει.

Έρχεται κοντά του, μέσα από τα πεταμένα ρούχα. Προσπαθεί να τον τραβήξει πάνω της σφιχτά, τα στήθη πάνω στο στήθος του, η κοιλιά της πάνω στην κοιλιά του, αλλά αυτός αντιστέκεται άγρια και το αγκάλιασμα γίνεται μια παρωδία της βίας που ποτέ δεν υπήρξε μεταξύ τους. Λίγες ώρες πριν χαράξει η μέρα της μετανάστευσής τους, κείτονται σαν πτώματα που τα  έχουν βάλει πλάι πλάι πάνω στην αλλοτινή τους κλίνη: ο ύπνος ναρκώνει με την αρχαία του υπόσχεση, απομεινάρι της παιδικής ηλικίας-το πρωί όλα θα έχουν περάσει.

 

Περισσότερα στις σελίδες του βιβλίου.

 

Πηγή κειμένου και εξωφύλλου του βιβλίου: Ένας τυχαίος εραστής-Ναντίν Γκόρντιμερ, εκδόσεις Καστανιώτη-FAQ.

Πηγή φωταγραφίας της συγγραφέως:                                                https://www.parool.nl/parool/nl/26/BOEKEN/article/detail/3689247/2014/07/14/Nobelprijswinnares-Nadine-Gordimer-90-overleden.dhtml

 

Για το BOOK TOUR, Θεοφάνης Θεοφάνους.  

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη