Συντροφιά με τις εκδόσεις... ΤΣΙΠΟΥΠΟΛΗ

2016-08-04 08:29

1. Τι είναι αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε περήφανη για τις εκδόσεις σας;

Οι εκδόσεις Τσιπούπολη είναι ένας εκδοτικός οίκος που χτίστηκε με άξονα τον άνθρωπο και όπλο τη φαντασία. Στα θεμέλια του σπιτιού μας υπάρχει ατέλειωτη αγάπη για τα παιδιά και τα βιβλία και αμέτρητες ώρες διδασκαλίας και έρευνας. Η ομάδα μας απαρτίζεται από έμπειρους επαγγελματίες, με εργατικότητα, μεράκι και ευρηματικότητα. Στις εκδόσεις μας θα βρείτε βιβλία με πλούσιες εικόνες και καλά κρυμμένες πληροφορίες που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών μας αναγνωστών [παιδιά ηλικίας 4-10 ετών].

Αυτό που μας κάνει υπερήφανους για τις εκδόσεις μας είναι το γεγονός ότι φέρνουμε την Επιστήμη της Πληροφορικής κοντά στα παιδιά μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και εξηγούμε τις αρχές του προγραμματισμού με ένα απλό και συνάμα παραμυθένιο τρόπο, ώστε να τον αγκαλιάσουν όλοι οι αναγνώστες. Με σύνθημα "Μαθαίνω Πληροφορική δίχως Υπολογιστή" παρακινούμε μικρούς και μεγάλους να πάρουν ένα ρόλο, να παίξουν με τις ιστορίες των βιβλίων μας και να μάθουν βασικές έννοιες προγραμματισμού.

Ένας ακόμη λόγος που χαιρόμαστε ιδιαίτερα, είναι που τα βιβλία μας πέρα από τις μικρές ιστορίες τους περιλαμβάνουν εικονογραφημένες ασκήσεις, ερωτήσεις κατανόησης κειμένου και χειροτεχνίες και μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία για γονείς, εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς, ειδικούς παιδαγωγούς, λογοπεδικούς, πληροφορικούς και θεατρολόγους.

 

2. Ποιο είναι το πρώτο βιβλίο που τυπώσατε και πότε; Θυμάστε τα συναισθήματα εκείνης της περιόδου;

Οι εκδόσεις Τσιπούπολη ξεκίνησαν την πορεία τους τον Ιούνιο του 2015.

Στις 3 Ιουλίου 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο των εκδόσεών μας που είναι το εκπαιδευτικό βιβλίο "Ψάχνοντας στην Πυθωνία" [Αριάδνη Δάντε, Εικονογράφηση: Pixel-Art, ISBN : 978-618-82037-0-9]. Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί το συνοδευτικό υλικό του εκπαιδευτικού προγράμματος "Ο Απόστολος στην Πυθωνία" που ξεκίνησε από το πάθος μου για τη διδασκαλία της Πληροφορικής σε μικρά παιδιά. Εισπράττοντας την αγάπη και τη θερμή ανταπόκριση των παιδιών στις παρουσιάσεις μου, κατάλαβα γρήγορα ότι ο Απόστολος έπρεπε να πάρει μορφή και να μην μείνει μόνο ένας απλός ήρωας παιχνιδιού.

Αρχικά, η έκδοση του βιβλίου είχε χρονοπρογραμματιστεί για το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου και στο πλάνο των παρουσιάσεων του εκπαιδευτικού μου προγράμματος υπήρχε μια επίσκεψη για το Ρέθυμνο για τις 27 Ιούνη. Όπως καταλαβαίνετε περίμενα πώς και πώς την έκδοση του βιβλίου με σκοπό να το πάρω μαζί μου στην παρουσίαση του Ρεθύμνου. Είχα τρομερή ανυπομονησία και μετρούσα τις μέρες σαν τους μαθητές που με το που μπαίνει ο Μάιος περιμένουν τη λήξη του σχολικού έτους! Πραγματικά ήμουν έτοιμη να πάω στο εργοστάσιο για να παραλάβω η ίδια τα αντίτυπα των βιβλίων.

Τελικά κατέβηκα στην Κρήτη έχοντας μόνο το δείγμα του βιβλίου. Οι γονείς που παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό μου πρόγραμμα αγκάλιασαν τη δουλειά μου και παρατηρώντας απλά το δείγμα αγόρασαν το βιβλίο πριν καν εκδοθεί. Αυτό για μένα ήταν μια μεγάλη στιγμή αναγνώρισης.

Τελικά, στις 3 Ιουλίου παρέλαβα τα αντίτυπα της Πυθωνίας και ξαφνικά αισθάνθηκα ότι η οικογένειά μου μεγάλωσε. Όσο όμορφο είναι να γεννάς παιδιά, άλλο τόσο σπουδαίο είναι να γεννάς βιβλία. Αγκαλιάζοντας την Πυθωνία ένιωσα έναν απέραντο πλούτο. Πλούτο σε συναισθήματα, πλούτο σε χρώματα και πλούτο σε πρόσωπα, μιας και η Τσιπούπολή μας είχε αποκτήσει πια μία θεία, έναν ανιψιό και έξι ζωάκια.

 

3. Ποιο βιβλίο σας έχει αγαπηθεί περισσότερο από το αναγνωστικό κοινό;

Όπως σας είπα νωρίτερα, η Τσιπούπολη είναι ένα μικρό σπιτάκι. Πέρυσι κυκλοφόρησε το πρώτο μας βιβλίο (Ψάχνοντας στην Πυθωνία) και μόλις το Μάιο  κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο μας με τίτλο «Ψάχνοντας στην παραλία».

Επειδή το "Ψάχνοντας στην Πυθωνία" κυκλοφόρησε πρώτο, έχει μείνει περισσότερο χρόνο στην αγορά και για το λόγο αυτό μας έχει χαρίσει αρκετά θετικά σχόλια. Όμως και το νέο μας βιβλιοπαιδί με τίτλο «Ψάχνοντας στην παραλία» μας δίνει πολλά μηνύματα αγάπης. Πιστεύω πως πρέπει να αφήσουμε να περάσει λίγος χρόνος. Το πέρασμα του χρόνου θα μας δείξει ποιο από τα βιβλία μας θα έχει αγαπηθεί περισσότερο.

 

4. Ποιο ξεχωρίζετε εσείς και γιατί;

Είναι σαν να ρωτάτε έναν γονιό ποιο παιδί του ξεχωρίζει και γιατί. Ο χρόνος που έχω αφιερώσει σε κάθε μου βιβλιοπαιδί είναι μοναδικός και πολύτιμος. Κι όσο φρόντισα το ένα, άλλο τόσο περιποιήθηκα το άλλο. Το καθένα έχει τη χάρη του. Πιστεύω ότι ακόμη και αν περάσουν πολλά χρόνια και γεμίσουν τα ράφια της Τσιπούπολης με βιβλιοπαιδιά, πάλι δεν θα μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο. Πιστεύω ότι όποιο κι αν πιάνω στα χέρια μου θα μου δίνει μπόλικους λόγους για να το θεωρώ ξεχωριστό.

 

5. Υπάρχει κάποιος τίτλος που κυκλοφορεί από άλλες εκδόσεις και θα θέλατε να φέρει τη δική σας επωνυμία; Για ποιο λόγο;

Υπάρχει το παραμύθι μου με τίτλο "Ο καπετάνιος και η γοργόνα", το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Tales Quest. Εργαστήκαμε σκληρά με τον Γιάννη Χρόνοπουλο [εκδότη της Tales Quest] και προσέξαμε ιδιαίτερα την ποιότητα στην εκτύπωσή του. Θεωρώ ότι είναι ένα αριστούργημα και πραγματικά όταν εξαντληθεί η έκδοσή του θα προσπαθήσω να φέρω το πρωτότοκο βιβλιοπαιδί μου στο σπίτι της Τσιπούπολης. Θέλω να είναι στον ίδιο χώρο με τα αδέρφια του.

 

6. Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Αυτόν τον καιρό ετοιμάζουμε ένα εκπαιδευτικό βιβλίο για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Η λογοπεδικός Άντζελα Πουλίτση-Μαυρίκη, που είναι μέλος της ομάδας μας, χρησιμοποιεί ήδη στο Κέντρο Λογοθεραπείας της τις ιστορίες του βιβλίου και με αυτό θα εγκαινιάσουμε μια νέα σειρά για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Στα σχέδια μας είναι και η έκδοση ενός παραμυθιού με μπόλικη χρυσόσκονη και πάγο. Με άξονα τον άνθρωπο, αλλά και το συνάνθρωπο ετοιμάζουμε ένα παραμύθι που θα φέρει χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.

 

7. Τι συμβουλή θα δίνατε σε έναν νέο συγγραφέα ο οποίος παίρνει την απόφαση να στείλει το χειρόγραφό του για αξιολόγηση;

"Αγαπημένε μου συγγραφέα, κοιτάζουμε το κάθε έργο πολύπλευρα. Αν πιστεύεις ότι το έργο σου θα μοιράζει ξεχωριστά μηνύματα στους αναγνώστες του, τότε τόλμησε και στείλε μας το χειρόγραφό σου."

 

 Λίγα λόγια για τις εκδόσεις

 και φωτογραφίες του χώρου στον οποίο στεγάζονται.   

Οι εκδόσεις Τσιπούπολη δημιουργήθηκαν από τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε με την αμέριστη υποστήριξη του συζύγου της Ευστάθιου Πουλίτση. Πήραν το όνομά τους από το πρώτο παιδικό βιβλίο της συγγραφέως που είχε τίτλο «Ταξιδεύοντας στην Τσιπούπολη», μέσα από το οποίο τα παιδιά γνωρίζουν την αρχιτεκτονική των Η/Υ.

Η ταλαντούχα εικονογράφος Τάνια Πεχλιβανίδου της Pixel-Art, δημιούργησε το λογότυπο των εκδόσεων Τσιπούπολη που κρύβει το εξής μήνυμα:

Ένα αγόρι (που στα μαλλιά του κρύβονται αντιστάσεις) συντροφιά με ένα κορίτσι (που στα μαλλιά του υπάρχουν πηνία) ξεκινούν την εξερεύνηση του βιβλίου. Μπαίνοντας στο βιβλίο θα συναντήσουν το δέντρο της γνώσης, ένα ξεχωριστό δέντρο με αμέτρητες ενώσεις μικροκυκλωμάτων, που υποδηλώνει τη ψηφιακή εποχή μας. Τα δυο παιδιά κρατούν ένα φακό κι ένα μολύβι. Με το φακό θα ρίξουν φως σε όλα τα σκοτεινά σημεία και με το μολύβι θα κρατήσουν τις απαραίτητες σημειώσεις. Έτσι θα παρατηρήσουν, θα πορευτούν, θα επιλύσουν και θα μάθουν.

Διεύθυνση ταχυδρομικής αποστολής

Εκδόσεις Τσιπούπολη

Λινάκη 28

Κηφισιά

Τ.Κ. 14561

Διεύθυνση ηλεκτρονικής επικοινωνίας

email: chipoupolis@gmail.com

Κοινωνικά δίκτυα

Facebook – Twitter : /chipoupolis   

Newsletter

Blog : https://chipoupolis.blogspot.gr/ 

Site : www.chipoupolis.com

 

Αριάδνη Δάντε

Μηχανικός Πληροφορικής

Συγγραφέας - Δημιουργός Εκδόσεων Τσιπούπολη

Η Αριάδνη Δάντε δηλώνει μια “μάνα…tasking”, μιας και γύρω από τον άξονα των δυο παιδιών της ξετυλίγεται ο κόσμος της Πληροφορικής, η κατσαρόλα της μαγειρικής και ο χορός  των παραμυθιών. Καθημερινά είναι μια απλή υπάλληλος γραφείου, αλλά όταν έρχεται η ώρα να διδάξει την Επιστήμη της σε παιδιά αποκτά τον ενθουσιασμό και τη φαντασία μιας πεντάχρονης. Μέσα στο μαγικό συρτάρι της κρύβει έναν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων και μια εύφημο μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το διήγημα “Ο παππούς Χρήστος” (2013).

 

Τάνια Πεχλιβανίδου

Εικονογράφος

Η Τάνια Πεχλιβανίδου είναι το ιδρυτικό στέλεχος της Pixel Art. Η εικονογράφηση βιβλίων, η σελιδοποίηση, ο σχεδιασμός εντύπων, η δημιουργία οπτικοακουστικών εφαρμογών, κινουμένων σχεδίων, ο σχεδιασμός ιστοσελίδων, είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες της Pixel Art. Με γνώμονα την υψηλή αισθητική, ποιότητα αλλά και άριστη συνεργασία η PixelArt αγωνίζεται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην απόδοση της εικόνας μέσα από την τέχνη! Μοναδικότητα της Pixel Art είναι η ουσιαστική τεχνογνωσία που προέρχεται από την πολυετή πείρα και βραβευμένη καλαισθησία.

 

Αντζελα Πουλίτση – Μαυρίκη

Λογοπεδικός

Η Αντζελα Πουλίτση – Μαυρίκη σπούδασε Speech & Hearing Therapy και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στις Μαθησιακές Δυσκολίες. Μετά από 27 χρόνια εμπειρίας, είναι μία από τις ιδιοκτήτριες του κέντρου “Ψυχή και Λόγος” στην Καλαμάτα, όπου σε ένα άρτια εξοπλισμένο χώρο παρέχονται υπηρεσίες λογοθεραπείας από ένα ειδικά εξειδικευμένο προσωπικό. Στο κέντρο “Ψυχή και Λόγος” πραγματοποιείται αξιολόγηση και θεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με διαταραχές λόγου και ομιλίας. (Αριστοδημου 92, 24100, Καλαμάτα, τηλ. 2721 110007)

 

Γεωργία Μαγκούφη

Η Γεωργία Μαγκούφη γεννήθηκε στον Άγιο Γεώργιο Λειβαδιάς, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Ρέθυμνο και έκτοτε ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης, πατρίδα της μητέρας της. Λατρεύει τη δημιουργία σε κάθε μορφή της ως μέσω επικοινωνίας με τον κόσμο και τον εαυτό της. Ενώ ζωγραφίζει, ράβει, φτιάχνει κοσμήματα και φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων” του ΕΑΠ. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο email: georgia_avd@hotmail.com

 

Μαρία Σαμαρτζοπάνου

Υπεύθυνη δράσεων - παρουσιάσεων

Η Μαρία Σαμαρτζοπάνου σπούδασε στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Εργάστηκε ως γραμματέας και ως σύμβουλος επικοινωνίας. Με την απόκτηση των παιδιών της, αποφάσισε να ασχοληθεί με την ανατροφή και τη διαπαιδαγώγηση τους. Αγαπάει το διάβασμα και μαζί με τα παιδιά της λατρεύει να εξερευνα τον μαγικό κόσμο των παιδικών βιβλίων. Πλέον, είναι υπεύθυνη των δράσεων της Αριάδνης Δάντε και επιμελείται τις παρουσιάσεις των βιβλίων των εκδόσεων Τσιπούπολη.

 

Γιώργος Φίλιππας

Developer

Ο Γιώργος Φίλιππας γεννήθηκε στο Αγρίνιο και σπουδάζει στο Τμήμα Πληροφορικής του Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Καθημερινά ασχολείται με τον κόσμο των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και μελετάει διάφορα περιβάλλοντα προγραμματισμού. Λατρεύει την ηλεκτρονική μουσική, ενώ πιστεύει ότι με τον προγραμματισμό Η/Υ εξασκεί την φαντασία του.

Αν ψάξετε να τον βρείτε, θα κρύβεται στη Macroweb.eu!

 

Επισκεφτείτε τη σελίδα των εκδόσεων ΤΣΙΠΟΥΠΟΛΗ και της Αριάδνης Δάντε στο facebook

www.facebook.com/chipoupolis/home

www.facebook.com/ariadniDante/home

 

Για το BOOK TOUR, Γιώτα Κοτσαύτη.