Συνομιλώντας... με τον Στέφανο Δανδόλο

2016-12-20 14:47

Εξώφυλλο - ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Αποκτήστε το άμεσα:

www.psichogios.gr/site/Books/show/1003632/otan-tha-deis-th-thalassa

 

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ γεννήθηκε το 1970 και εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 1996 με το μυθιστόρημα Υπνοβάτες του Σεπτέμβρη. Για το σύνολο του πεζογραφικού του έργου τιμήθηκε το 2009 με το Βραβείο Μπότση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το 2004 χαρακτηρίστηκε από τον Παύλο Μάτεσι ο σημαντικότερος Έλληνας συγγραφέας της γενιάς του. Έχει γράψει δέκα βιβλία, μεταξύ των οποίων τα μυθιστορήματα Ο Τελευταίος Κύκνος και Νέρων – Εγώ, ένας θεός, που κυκλοφόρησε με επιτυχία και στην Ιταλία. Το προηγούμενο μυθιστόρημά του στις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, Η ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ, μεταφράστηκε στα τουρκικά. Το 2008 συμπεριλήφθηκε, ως εκπρόσωπος της χώρας μας, στην Παγκόσμια Ανθολογία Νέων Συγγραφέων με αφορμή το Young Writers World Festival, που πραγματοποιήθηκε στη Νότια Κορέα. Το ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ είναι το ένατο μυθιστόρημά του.

 

Ένα κοινό που έχουν όλα σας τα έργα.

Ως προς το γράψιμο εξαντλώ πάντα τον εαυτό μου. Θέλω όλα να είναι προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Ως προς τους χαρακτήρες των βιβλίων μου, δεν υπάρχει ποτέ μία διάσταση. Κάθε ήρωας έχει και καλό μέσα του και κακό, και υποθέτω πως ένα από τα βασικά θέματα της δουλειάς μου είναι αυτή η μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό.

 

Λίγα λόγια για το τελευταίο σας βιβλίο.

Είναι ένα ερωτικό έργο εποχής, μια τοιχογραφία της Ελλάδας των τελών του δέκατου ενάτου αιώνα, και μιλάει για ανθρώπους που πασχίζουν να βρουν μια δικαίωση. Είναι επίσης ένα έργο που ιχνηλατεί πτυχές της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου μας. Οι ξένοι δανειστές επί Τρικούπη. Το φεμινιστικό κίνημα. Είναι γενικά ένα βιβλίο ατομικών υπερβάσεων και συλλογικών συμβιβασμών.

 

Ο αγαπημένος σας νεοέλληνας λογοτέχνης.

Δεν είναι ένας αλλά πολλοί και διαφορετικοί μεταξύ τους. Από Καζαντζάκη, Τσίρκα και Καραγάτση μέχρι Ταχτσή και Βασιλικό, για να αναφέρω μερικούς.

 

Ευχαριστώ και καλοτάξιδο το βιβλίο σας.

 

Περισσότερα για τον συγγραφέα και το έργο του θα βρείτε εδώ:

goo.gl/8R49Kn

 

Για το BOOK TOUR, Αρχοντούλα Παναγιωτακοπούλου.