Συνομιλώντας... με τον Κωνσταντίνο Μελίδη

2016-02-24 12:51
 
Λίγα λόγια για εσάς.
 
Γεννήθηκα στην Πτολεμαϊδα το 1986. Αποφοίτησα από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Γιώργου Ροντίδη μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού το 2009. Σπούδασα βυζαντινό και έντεχνο τραγούδι. Παρακολούθησα σεμινάρια με: John Britton, Μάρθα Φριντζήλα, Γιώργο Κιμούλη κ.α. Έχω συνεργαστεί με διάφορους σκηνοθέτες ως ηθοποιός, και ως βοηθός σκηνοθέτη, όπως οι: Κάρμεν Ρουγγέρη, Λένα Πετροπούλου, Γιώργος Κιουρτσίδης κ.α. Συμμετείχα στην τηλεοπτική σειρά ¨Εθνική Ελλάδος¨, στην ταινία του Μανούσου Μανουσάκη ''Ουζερί Τσιτσάνης'' και σε διαφημιστικά spot στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Εδώ και 10 χρόνια διδάσκω υποκριτική, αυτοσχεδιασμό και θεατρικό τραγούδι, στην Χ.Α.Ν.Θ. και σε άλλα θεατρικά εργαστήρια της πόλης. Ίδρυτικό στέλεχος της Novan Theatre Group. Aπό το 2014 είμαι διευθυντής προγράμματος και σπουδών στο θέατρο ¨Σοφούλη¨. Διδάσκω, επίσης, το μάθημα του αυτοσχεδιασμού και του θεατρικού αυτοσχεδιασμού στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Ροντίδη.
 
 
Το αγαπημένο σας βιβλίο.
 
Αγαπημένα βιβλία πολλά, ένα από αυτά, ''Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια'' του Αλεσάντρο Κασόνα.
 
 
Η αγαπημένη σας παράσταση.
 
''Ο γυάλινος κόσμος'' του Τένεσσι Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου και o ''Ρωμαίος και Ιουλιέτα" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Γάκη.
 
 
Θέατρο και Λογοτεχνία τί σημαίνουν για έναν ηθοποιό;
 
Πιστεύω ότι το θέατρο περικλείει όλες τις τέχνες. Τη μουσική, το χορό, τη λογοτεχνία, τη ζωγραφική. Θέατρο μπορεί να είναι ένα ποίημα, μία παρτιτούρα, ένας πίνακας ζωγραφικής. Ένας "εν δυνάμει" ηθοποιός εξελίσσεται συνεχώς, διαβάζοντας, παρατηρώντας, προκειμένου να φτάσει στον επιθυμητό γι' αυτόν στόχο.
 
 
Την περίοδο αυτή ο κ.  Μελίδης Κωνσταντίνος συμμετέχει στην παιδική παράσταση ''Λάχανα και Χάχανα - Τραγουδώ και Μαθαίνω'' του κ.Τάσου Ιωαννίδη, σε σκηνοθεσία της Παυλίνας Χαρέλα, στο Θέατρο Σοφούλη (www.theatrosofouli.gr/όπου υποδύεται το Λαχανίδα.
 
 

Για το BOOK TOUR, Αρχοντούλα Παναγιωτακοπούλου.