Με όχημα ένα βιβλίο θα βρεθώ στο βιβλιοπωλείο... ΤΟ ΚΑΘΕΤΙ

2016-08-10 14:41

Με όχημα ένα βιβλίο

θα βρεθώ στο βιβλιοπωλείο…

 

ΤΟ ΚΑΘΕΤΙ

(ΚΟΡΗΣΣΙΑ ΚΕΑΣ

Ιδιοκτήτρια: Μαρία Δεμέναγα)

 

-Πώς πήρατε την απόφαση να δραστηριοποιηθείτε στον συγκεκριμένο χώρο;

Από αγάπη για τα παιδιά και το βιβλίο.

 

-Τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι δίνει ξεχωριστή νότα στο βιβλιοπωλείο σας και σας κάνει να νιώθετε περήφανη;

Η φιλική διάθεση. Είναι το πρώτο βιβλιοπωλείο που άνοιξε στο νησί πριν 20 χρόνια και τα παιδιά τα οποία είναι σήμερα ενήλικοι έρχονται και με ζητάνε.

 

-Στο διάστημα που εργάζεστε στο "καθετί", ποιο είναι το βιβλίο που έχει κάνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις;

Ο μικρός πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.

"Η ιστορία του μικρού πρίγκιπα είναι ένα μαγικό παραμύθι γραμμένο για μικρούς και μεγάλους. Είναι ένα παραμύθι διαχρονικό, αφού εδώ και πενήντα τέσσερα χρόνια αφήνει με τον ίδιο τρόπο άφωνους από συγκίνηση όσους το διαβάζουν.

Ο μικρός πρίγκιπας

Ένας πιλότος, που, κουρασμένος από τη σχέση του με τους ανθρώπους, ζει αποτραβηγμένος από αυτούς, σε μια από τις πτήσεις του αναγκάζεται να προσγειωθεί στην έρημο της Σαχάρας, γιατί το αεροπλάνο του παθαίνει βλάβη. Βρίσκεται στημέση του πουθενά, με προμήθειες νερού ίσα ίσα για οχτώ μέρες. Εκεί συναντάει το μικρό πρίγκιπα, ένα χρυσαφένιο παιδί, φερμένο από έναν άγνωστο πλανήτη μεγάλο όσο ένα σπίτι. Ο μικρός πρίγκιπας ταξιδεύει εδώ κι ένα χρόνο, επισκέπτεται καινούριους πλανήτες, θέλει να δει και να μάθει. Είναι όμορφος κι ευαίσθητος, αμείλικτος και διάφανος, περίεργος κι απρόβλεπτος όπως μονάχα τα παιδιά μπορούν να είναι. 

Ο πιλότος, την ώρα που αγωνίζεται να επισκευάσει το χαλασμένο αεροπλάνο του κι ανησυχεί για την επιδίωσή του, αναγκάζεται ν' αντιμετωπίσει ένα παραμυθένιο πλάσμα, που είναι ερωτευμένο μ' ένα τριαντάφυλλο, που παρηγορεί τη μοναξιά του με ηλιοβασιλέματα, που έχει όλα κι όλα τρία μικροσκοπικά ηφαίστεια και λαχταράει ν' αποκτήσει ένα αρνάκι ­έστω κι αν αυτό είναι σε ζωγραφιά και δε φαίνεται, γιατί είναι κλεισμένο σ' ένα κασόνι.

Ο μικρός πρίγκιπας, μέσα από τις δροσερές αναμνήσεις του ταξιδιού του, ξετυλίγει μπροστά στα μάτια του πιλότου όλη την επιπολαιότητα, την υπεροψία, τη μιζέρια, τη δίψα για εξουσία και λεφτά, τη μοναξιά των ανθρώπων. [...]
(από το σημείωμα της μεταφράστριας)"

 

 

-Αν έπρεπε να επιλέξετε ένα βιβλίο για να μείνει μόνιμα στη βιτρίνα σας ποιο θα ήταν αυτό;

Θα σας απαντούσα και πάλι "Ο μικρός πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ".

«…Αναρωτιέμαι αν τ’ αστέρια φωτίζονται,

ώστε να μπορεί ο καθένας να βρει

κάποια μέρα το δικό του…»

ΑΝΤ.ΕΞ.

 

-Ποιο βιβλίο θα προτείνατε να διαβάσει οπωσδήποτε ο κάθε βιβλιόφιλος;

Ο μικρός πρίγκιπας- μπορείτε να το διαβάσετε ή να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν από τις εκδόσεις Σαΐτα.

Αποτελέσματα αναζήτησης

«Ο Μικρός Πρίγκιπας», με στοιχεία παραμυθιού, μας ταξιδεύει σ’ έναν φανταστικό κόσμο όπου συναντούμε διαφορετικούς τύπους ανθρώπων, σύμβολα και ιδιοφυείς αλληγορίες. Οι στόχοι, οι αξίες, τα συναισθήματα και ο ρόλος του κάθε ανθρώπου στη ζωή βρίσκονται στη σκέψη του συγγραφέα που οδηγεί τις λέξεις και τα σκίτσα του. Ένα αριστούργημα που γεννήθηκε τη δύσκολη εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, επιχειρώντας να δώσει ένα μάθημα ζωής και ανθρωπιάς.
 

www.saitapublications.gr/2015/04/ebook.157.html

 

Βιβλιοπωλείο «ΤΟ ΚΑΘΕΤΙ»

Το βιβλιοπωλείο μας άνοιξε το 1996 στην Ιουλίδα Κέας και ήταν το πρώτο στο νησί. Το 2010 μεταφέρθηκε στην Κορησσία όπου βρίσκετε μέχρι και σήμερα. Αγάπη για το βιβλίο, τη γνώση και το παιδί είναι μερικά από τα βασικά μας στοιχεία.

 

Ιδιοκτήτρια Μαρία Δεμέναγα

Ονομάζομαι Μαρία Δεμένεγα. Είμαι μητέρα 4 παιδιών και γιαγιά 2 εγγονών. Το 1996 αποφάσισα να φύγω με τα παιδιά μου από την Αθήνα και να έρθω στο κυκλαδίτικο νησί, στην πανέμορφη Κέα, για να δημιουργήσω κάτι δικό μου -όνειρο ζωής- ένα βιβλοπωλείο! Από τότε και για πάνω από δύο δεκαετίες μεγαλώνω μαζί με τους μικρούς μαθητές -και όχι μόνο- οι οποίοι μας επισκέπτονται καθημερινά. 

 

Υποσημείωση αρθρογράφου: Ένα μικρό αφιέρωμα για τον πολυαγαπημένο "Μικρό Πρίγκιπα" μπορείτε να βρείτε στη στήλη "Πορτραίτα λογοτεχνικών ηρώων": goo.gl/ahzzWt

 

Για το BOOK TOUR, Γιώτα Κοτσαύτη. 

Στοιχεία επικοινωνίας:

E-mail: yotakotsafti1@yahoo.gr

Facebook profile:

https://www.facebook.com/yota.kotsaftitheofanous

Ταχυδρομική διεύθυνση: Γιώτα Κοτσαύτη, Λεβαία Φλώρινας, 

Τ.Κ. 53200, Δήμος Αμυνταίου.