Επαναστατημένες ζωές-Ντόνελι Τζένιφερ

2016-05-12 19:14

Επαναστατημένες ζωέςΝτόνελι Τζένιφερ

 

Αποσπάσματα

…Εύχομαι να μπορούσε να καταλάβει ότι η μουσική είναι ζωντανή. Ζει αιώνια. Είναι πιο δυνατή απ’ το θάνατο. Πιο δυνατή απ’ το χρόνο. Κι η δύναμή της καταφέρνει να σε κρατήσει όρθιο, όταν έχουν αποτύχει όλα τα άλλα. 

… 

…Νομίζεις πως μόνο οι βασιλιάδες έχουν δύναμη; Ανέβα σε μια σκηνή, και θα κρατήσεις στην παλάμη σου τις καρδιές των ανθρώπων. Κάνε τους να γελάσουν με μια χειρονομία, να κλάψουν με μια λέξη. Κάνε τους να σ’ αγαπήσουν. Και τότε θα καταλάβεις τι θα πει δύναμη. 

… 

…Θα κάνω να βρέχει ασήμι και χρυσάφι για χάρη σου. Θα κομματιάσω τη νύχτα και θα την κάνω να ρίχνει εκατομμύρια αστέρια για σένα. Για να βγεις από το σκοτάδι, την τρέλα, τον πόνο. 

… 

…Έπαψα να φοβάμαι τα χτυπήματα ή το αίμα. Δεν φοβάμαι πια τους δεσμοφύλακες ή την γκιλοτίνα. Ένα πράγμα μόνο φοβάμαι: Την αγάπη. Γιατί την έχω δει και την έχω νιώσει και ξέρω ότι η αγάπη κι όχι ο θάνατος είναι αυτό που μας τσακίζει. 

 

Περισσότερα στις σελίδες του βιβλίου.

 

Πηγή κειμένου και εξωφύλλου του βιβλίου: JENNIFER DONELLY, Επαναστατημένες ζωές, εκδόσεις Διόπτρα.

 

Σημείωση της αρθρογράφου:

Γιατί μερικά βράδια έχουν ανάγκη από μια ζεστασιά αλλιώτικη, γιατί μερικοί άνθρωποι έχουν ανάγκη από τα όνειρα για να κρατηθούν στη ζωή...

 

Για το BOOK TOUR, Γιώτα Κοτσαύτη.