ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΩΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

2018-12-23 18:40

Τα Χριστούγεννα μπορεί να σημαίνουν διαφορετικά πράγματα για τον καθένα μας, όμως οι περισσότεροι από μας ψάχνουμε για δώρα.

Εάν ο παραλήπτης αγαπά τη μουσική, ακολουθούν τρεις προτάσεις που μπορεί να σας διευκολύνουν!



Πρόταση πρώτη: Olly Murs – You know I know
 

Ο νέος δίσκος του Olly Murs είναι ποπ με όλη τη σημασία της λέξης, όπως άλλωστε και ο ίδιος. Εξαιρετικά ταλαντούχος, προσιτός, χαβαλές, με φρέσκια εμφάνιση, με αξιοζήλευτες χορευτικές ικανότητες και αναγνωρίσιμη πλέον φωνή, ο Olly αποτέλεσε ίσως τον πιο επιτυχημένο «δεύτερο» του βρετανικού X-Factor, και όχι μόνο. Ο πρώην τηλεφωνικός πωλητής- πουλούσε με επιτυχία ηλεκτρικές συσκευές ως τα 25 του, οπότε και πέρασε στο X-Factor (με την τρίτη προσπάθεια)- έχει καταφέρει να πουλήσει εκατομμύρια δίσκους και να γίνει εξαιρετικά συμπαθής σε όλους. Επιστρέφει με έναν δίσκο «μισό-μισό», δηλαδή  με 12 νέα και 12 παλαιότερα τραγούδια του, ό,τι πρέπει δηλαδή για Χριστουγεννιάτικο δώρο.

 
 
Αρκεί να αναφέρουμε ότι στους συντελεστές του δίσκου συγκαταλέγεται και ο Ed Sheeran, που συνυπογράφει με 3 ακόμη δημιουργούς το χορευτικό Moves. Το συγκεκριμένο κομμάτι, στο οποίο συμμετέχει και ο Snoop Dog, ήταν το πρώτο σινγκλ του άλμπουμ και ήταν soundtrack στην ταινία «Johnny English Strikes Again» (ελληνικός τίτλος: Ο Johnny English ξαναχτυπά). Επίσης, ο Murs συμμετέχει ως δημιουργός σε 11 από τα 12 τραγούδια του άλμπουμ, μεταξύ των οποίων και το Excuses το οποίο ερμήνευσε ζωντανά στο BBC αποδεικνύοντας τις εξαιρετικές φωνητικές του ικανότητες. Από τα καινούρια κομμάτια, ξεχωρίζει επίσης το ρυθμικό Talking to Myself. Από τα παλαιότερα, ακούστε το Dear Darlin’Troublemaker ή το My Heart Skips a Bit για να καταλάβετε ποιος είναι ο Olly όσοι έχετε αμφιβολία.
 
Η συγκεκριμένη πρόταση δώρου ενδείκνυται για έφηβους - παιδιά, ανήψια, βαφτιστήρια – και όσους έχουν μια διαχρονική σχέση με την ποπ μουσική. Επίσης για εκείνους που τους αρέσει να βάζουν μουσική στο σπίτι τους και να χορεύουν!
 
 
Πρόταση δεύτερη: Coldplay – The Butterfly Package
 
Περνώντας σε λίγο μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό,  σίγουρα άνω των 25 (για να μην πω άνω των 30), το συγκεκριμένο δώρο δίνει πολλές επιλογές αναλόγως των χρημάτων που θέλει κανείς να διαθέσει. Υπάρχει στη μορφή 2CD/2DVD και στη μορφή 3LP/2DVD, αλλά μπορείτε να το συνοδεύσετε και με ρούχα, κούπες, τσάντες, κλπ. Για τους νοσταλγικούς, κυκλοφόρησε σε περιορισμένα αντίτυπα και στη μορφή 2 κασετών/2DVD.
 
Το πακέτο περιλαμβάνει:
α) το ντοκυμαντέρ με την ιστορία των Coldplay από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του γκρουπ, μιας και η συγκεκριμένη μπάντα είναι μαζί από τα φοιτητικά τους χρόνια και φωτογραφίζεται/βιντεοσκοπείται από τον ίδιο άνθρωπο από τα χρόνια εκείνα μέχρι και σήμερα, και
β) την ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας τους στο Μπουένος Άιρες στις 18 Οκτωβρίου του 2016.  
 
Για όσους δεν καταφέραμε να δούμε την ταινία/ντοκυμαντέρ (προβλήθηκε μόνο για μια μέρα και ήταν καθημερινή), το συγκεκριμένο δώρο φαντάζει εξαιρετική επιλογή! Πώς αλλιώς θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον έφηβο τότε Chris Martin, με σιδεράκια και σπυριά, να δηλώνει πως οι Coldplay θα κάνουν τεράστια επιτυχία; (Πόσο δίκιο είχες Chris…)
 
 
Πρόταση τρίτη:  Lady Gaga & Bradley Cooper - A Star is Born (Soundtrack)
 
Δεν ξέρω αν είναι ο Bradley Cooper ή η Lady Gaga που κλέβει την παράσταση στη συγκεκριμένη δουλειά. Για τον Cooper, σχεδόν κανείς δεν γνώριζε ότι μπορεί να τραγουδήσει τόσο καλά. Όσο για την Gaga, πολλοί την είχαν υποτιμήσει και έμεναν μόνο στις υπερβολικές εμφανίσεις της. Όπως και να έχει, η μουσική επένδυση της ομώνυμης ταινίας είναι πολύ προσεγμένη, εξαιρετικά εκτελεσμένη και περιλαμβάνει τραγούδια που κάτι μου λέει ότι θα τα ακούμε για πολλά χρόνια. Το Shallow αποτελεί μια από τις ομορφότερες μπαλάντες που έχουμε ακούσει, τόσο για την απλότητά της όσο και γιατί αναδεικνύει το καλοκουρδισμένο όργανο που διαθέτει η Gaga στις φωνητικές της χορδές. 
 
Εξίσου αξιόλογο και ρομαντικό το I'll Never Love Again, αλλά το καλύτερο κατά τη γνώμη μου κομμάτι του δίσκου είναι το Always Remember Us This Way, στο οποίο η Gaga παίζει πιάνο και τραγουδάει μοναδικά (ειδικά στην αρχή και στο τέλος του τραγουδιού).
 
Εάν, λοιπόν, ψάχνετε δώρο για τον καλό/την καλή σας, ή αν ξέρετε κάποιον που θα περάσει αρκετό χρόνο στο σπίτι του χαλαρώνοτνας τις γιορτές, η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί πολύ καλή επιλογή.  
 
Καλές γιορτές σε όλους!  
 
 
Για το BOOK TOUR, Μαίρη Σκόρδια.
 

 

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη