ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΩ το Home του Terry Hall

2016-02-11 17:37

Το “Home” είναι το πρώτο από τα δύο σόλο άλμπουμ του TerryHall, που κυκλοφόρησε το 1994, ενώ ο Hall μετρούσε ήδη μια δεκαπενταετία στη μουσική ως μέλος των The Specials, Fun Boy Three, The Colourfield, Terry, Blair & Anouchka, και Vegas. Για την ιστορία, το δεύτερο σόλο άλμπουμ του με τίτλο “Laugh” κυκλοφόρησε το 1997 και θεωρείται πιο επιτυχημένο από το “Home”. Αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη, το “Home” είναι ένα μουσικό αριστούργημα, που διακρίνεται από αξιοζήλευτη συνοχή, υπέροχες ποπ μελωδίες, γλυκιά μελαγχολία, και μεταδοτική ρομαντική διάθεση.
 
Το Forever J είναι ίσως το πιο γνωστό τραγούδι του δίσκου με αξιοσημείωτη «καριέρα» και στα Ελληνικά ραδιόφωνα. Και γιατί όχι; Αποτελεί την πιο ευχάριστη εκδοχή του mainstream που έχω ακούσει ποτέ. Όμως εξίσου αγαπημένα (ή ίσως και περισσότερο) είναι το No no no με την φανταστική κιθαριστική έναρξη, το I don’t got you που είναι πολύ εύστοχο στιχουργικά, καθώς και το ελαφρώς σουρρεαλιστικό I drew a lemon. Όμως, για να είμαι δίκαιη, ο δίσκος ακούγεται μονορούφι και πολλάκις. Έχει πολύ ενδιαφέροντα γυναικεία φωνητικά, ωραίες ενορχηστρώσεις, και αφήνει μια γλυκιά αίσθηση από την αρχή ως το τέλος.
 
Η πλήρης λίστα με τα τραγούδια του “Home” είναι η ακόλουθη:
2. You
3. Sense
 
Το 1995 το Home επανακυκλοφόρησε με την προσθήκη ενός ακόμα κομματιού, του Chasing a rainbow. Στη συνέχεια αποσύρθηκε από την αγορά, και σήμερα είναι από σπάνιο έως συλλεκτικό. 
 
Κάτι που επίσης πρέπει να αναφερθεί είναι ότι το όγδοο τραγούδι του δίσκου, με τίτλο Grief disguised as joy, είναι μάλλον αυτοβιογραφικό, μιας και ο TerryHall έκανε απόπειρα αυτοκτονίας το 2004 και διαγνώσθηκε με μανιοκατάθλιψη και διπολική διαταραχή. Παρόλα αυτά, με ιατρική βοήθεια και την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, συνεχίζει να υπάρχει ανάμεσά μας και από το 2008 επανένωσε τους The Specials με τους οποίους κάνει διάφορα live (η επανένωση δεν ήταν πλήρης, καθώς δε συμμετείχε ο κιμπορντίστας Jerry Dammers). Ο ίδιος ο Terry Hall έχει δηλώσει ότι αυτή η επανένωση τον έχει βοηθήσει πάρα πολύ, μιας και τα υπόλοιπα μέλη των TheSpecials "καταλαβαίνουν" την ασθένειά του. Προς το παρόν πάντως, το γκρουπ μόνο περιοδεύει. Πολύ θα ήθελα να ακούσω κάτι καινούριο από τονTerry Hall, ειδικά εφόσον υπάρχει πιθανότητα να είναι εφάμιλλο του “Home”!
 

 

Υ.Γ. Παρότι το άλμπουμ είναι σχετικά δυσεύρετο και τα σφραγισμένα αντίτυπά του πωλούνται προς τριψήφιο αριθμό € στο Amazon, όποιος θέλει έχει την ευκαιρία να το ακούσει όλο εδώ.

 

Για το BOOK TOUR, Μαίρη Σκόρδια.
 

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη