«FEUD»: Η στιγμή που η μεγάλη οθόνη χαρίζει δόξα στην μικρή!

2017-03-30 11:34

Το μυστήριο για την απουσία  παχυλών μπάτζετ και σπουδαίων σεναρίων απ’ την μεγάλη οθόνη έχει από καιρό απαντηθεί.  Μετακόμισαν χέρι – χέρι προς την μικρή, αν μπορείς να την λες πλέον μικρή μια οθόνη 40 και βάλε ιντσών με ηχοσύστημα Dolby Surround στο σαλόνι κάθε σπιτιού πλέον! Το πρώτο ερώτημα απαντήθηκε όταν πάθαμε εξάρθρωση της κάτω γνάθου βλέποντας το Game of Thrones πριν 6 χρόνια και το μέγεθος της παραγωγής του… κάποιοι ακόμα κάνουν φυσιοθεραπείες για να επανέλθουν! Το δεύτερο και σαφώς πιο κρίσιμο έχει κι αυτό αντίστοιχη απάντηση, με πιο πρόσφατη μια μικρή λεξούλα που σε παρασύρει στον καναπέ σου και σε καρφώνει εκεί για μια ώρα περίπου κάθε βδομάδα… και τ’ όνομα αυτής: FEUD.

Imdb

Δυο ιερά τέρατα της 7ης Τέχνης (Κρόφορντ – Ντέιβις) αναγκάζονται να συνεργαστούν για να βγουν απ’ την αφάνεια, την οικονομική ένδεια και τα προσωπικά τους αδιέξοδα για ένα απ’ τα καλύτερα θρίλερ όλων των εποχών… ξέραμε «Τι απέγινε η Μπέιμπυ Τζέιν;» βλέποντας την ταινία, δεν ξέραμε ότι η ταινία ερχόταν σέρνοντας μαζί της τις ψυχές των δύο πρωταγωνιστριών γεμάτες πόνο και δάκρυα.

Η μετάβαση του τηλεθεατή σε μια άλλη εποχή του Χόλλυγουντ γίνεται αβίαστα και φυσιολογικά μιας και οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει σκηνικά και κουστούμια έχουν δώσει τα ρέστα τους! Οι δύο πρωταγωνίστριες (Λανγκ – Σάραντον) ξεπερνούν κάθε χαρακτηρισμό που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για την ηθοποιία τους… ένθεες θα τολμήσω να πω κι ίσως πάλι να τις αδικώ! Από κοντά κι ο Α. Μολίνα στον ρόλο του σκηνοθέτη Ρ. Ώλντριτς, ίσως στην καλύτερη ερμηνεία της ζωής του… βάλε κι άλλους  5 τουλάχιστον β’ ρόλους που χαρίζουν το δικό τους χρώμα σ’ αυτό το ουράνιο τόξο ερμηνειών.

Όλα όσα προανέφερα δεν είχαν καμιά αξία δίχως αυτό το καλοδουλεμένο σαν σε αργαλειό σενάριο. Ο ρυθμός που εναλλάσσονται τα συναισθήματα σου απ’ τα τεκταινόμενα είναι καταιγιστικός, ενώ  η γοητεία απ’ τις εύστοχες κι ενίοτε φαρμακερές ατάκες σε καθηλώνουν. Υπάρχουν στιγμές που φοβάσαι ν’ ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου για να μην χάσεις κάποια λεπτομέρεια… χάνεις γενικώς αν δεν το παρακολουθείς!

Υ.Γ.: Η ταινία για την ιστορία κέρδισε 5 υποψηφιότητες για όσκαρ, η μία ήταν για την Μ. Ντέιβις (Α’ Γυναικείου). Το όσκαρ πήγε στην Α. Μπάνκφορντ, η οποία απουσίαζε… το παρέλαβε η Τ. Κρόφορντ! Μην μου πεις ότι δεν σε ιντριγκάρει  ακόμη να το δεις ύστερα κι  απ’ αυτό!!

Y.Γ.2: Το κόλλημα ξεκινάει απ’ τα γραφικά των τίτλων… και μην έχεις ενοχές για το σαρδόνιο χαμόγελό σου, απλά μπαίνεις στο κλίμα! Καλώς ήρθες στο FEUD!!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος. 

 

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη