«ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΑΓΟΡΙ»: Η δύναμη του εθισμού και της αγάπης

2019-03-10 17:56

Οι συναισθηματικές αντοχές ενός γονιού (πατέρα) που βιώνει κοντά στον γιο του την κόλαση των ναρκωτικών και την κάθοδο στην άβυσσο της απελπισίας. Εξάρτηση και συντριβή εναντίον ελπίδας κι αγάπης σημειώσατε : 2! Το πρωταγωνιστικό δίδυμο δίνει τα ρέστα του και κερδίζει καθαρά τις εντυπώσεις απ’ το δίδυμο μητέρας – γιου στο αντίστοιχο θεματολογικά  «Η επιστροφή του Μπεν», ωστόσο και οι δύο ταινίες κρατούν ασφαλείς αποστάσεις απ’ την ουσία του προβλήματος…

Myfilm

Ταινία βασισμένη στα βιβλία best seller των Ντέιβιντ Σεφ και του γιου του για την εξάρτηση του δεύτερου απ’ την μεταμφεταμίνη, αποτελεί ένα δράμα που δεν ωραιοποιεί τα αδιέξοδα του εθισμένου γιου και την απελπισία του πατέρα μέσα σ’ αυτή την ψυχοφθόρα κατάσταση, ούτε κρύβει τα πισωγυρίσματα στον δρόμο της απεξάρτησης.

Το συναισθηματικό και ψυχολογικό κενό του γιου που βρίσκει διέξοδο αρχικά στο αλκοόλ και στην συνέχεια στα ναρκωτικά αφήνει αναπάντητα ερωτήματα στον θεατή που μάταια ο εξαιρετικός Τ. Σαλαμέ με την σπουδαία ερμηνεία του προσπαθεί να καλύψει. Τόσο εκφραστικά, όσο και σωματικά το αγόρι δίνει ρέστα και αποτυπώνει με στόμφο όλα τα στάδια της πτώσης στα ναρκωτικά… όχι απλά όμορφο, αλλά πανέμορφο το αγόρι! Θα δούμε πιστεύω καταπληκτικά πράγματα απ’ τον Σαλαμέ αν συνεχίσει να εξελίσσεται έτσι…

Ο Σ. Καρέλ απ’ο την άλλη σου σκίζει την καρδιά και σου φέρνει δάκρυα στα μάτια, δίχως να πέφτει σε μελοδραματισμούς… αυτή κι αν είναι μεγάλη ερμηνεία! Από την απελπισία και την λύπη, στην δύναμη του σθένους και της ελπίδας κι από εκεί την παραίτηση και το πένθος για έναν ζωντανό – νεκρό… το βιώνει και στο μεταδίδει σε όλα τα στάδια!

Ο σκηνοθέτης Φέλιξ Φον Γκρόνιγκεν παρουσιάζει το όμορφο αγόρι να πληγώνεται βαριά, αλλά δεν τολμά να δείξει ούτε πως έγιναν οι πληγές, ούτε κυρίως τις ίδιες τις πληγές… εκεί πονάει η ταινία! Ρίχνει φως στο πρόβλημα, αλλά φοβήθηκε να βουτήξει με την κάμερά του στο σκοτάδι. Είχε μία χρυσή ευκαιρία μ’ αυτούς τους παίκτες, αλλά το φοβήθηκε το παιχνίδι κι έχασε… μαζί του έχασαν και οι παίκτες του την ευκαιρία για μία υποψηφιότητα στα φετινά όσκαρ!

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.            

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη