Εκεί που πετάει ο νους-Χάρης Βασιλάκος, εκδόσεις Πνοή

2018-02-13 17:33

Ο Κύκλος από την 20η συνεδρία

Έχω στη μάχη για σημαία τα θαλασσινά σου λόγια. Αδίστακτα τα δάχτυλα...

Στην απουσία σου δείχνουν τις νύχτες μας.

Απιστία ν’ αγαπάς και να ερωτεύεσαι ταυτόχρονα. Φέρνεις το τέλος πιο κοντά.

 Μα αν είναι να πεθάνουνε τα λόγια μας, ας ξεψυχήσουν μαζί. Κανένα δάκρυ.

Καμία ευθύνη.  

Κι ύστερα εγώ κανονικότητα θα βρω, Εσύ ξανά το παραμύθι που γυρεύεις.

Ίσως να πρέπει πια να σε ξεχάσω για να σε αγαπήσω απ’ την αρχή.

 

Από την τελευταία συνεδρία

Σκέφτομαι τόση ώρα πως ό,τι με αγάπησε με εγκλώβισε. Κι όμως! Μόνο εκεί αισθάνθηκα όπως στην οικογένειά μου, στο πατρικό μου σπίτι, στα παιδικά σεντόνια μου. Πάντοτε όλο και κάτι έχανα, όλο και κάτι άφηνα πίσω. Για καλή μου τύχη, εκείνες οι πόρτες που έκλειναν δυνατά πίσω τους, μου έδωσαν τις απαντήσεις που γύρευα. Έτσι είναι οι έρωτες, φοβικοί όταν διασχίζουν το τούνελ, αλλά βγαίνουν πάντα στο φως. Βλέπεις, έχουν εφεύρει ένα μηχανισμό, για να επιβιώνουν - αρνούνται την πραγματικότητα για να μπορέσουν καθαρότερα να πουν αυτό που θέλουν...

 

Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε στις 17 Απριλίου 1984 στη Σπάρτη. Σπούδασε στο τμήμα Κλασικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης στις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Δυσλεξία. Το 2017 ολοκλήρωσε με επιτυχία στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο το Πρόγραμμα Κατάρτισης στο Management. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας και Ωδικής, με σπουδές στο πιάνο και την ακουστική κιθάρα. Μιλάει Αγγλικά & Γερμανικά. Τα τελευταία 11 χρόνια εργάζεται ως καθηγητής στον ιδιωτικό χώρο της εκπαίδευσης και ως δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο FLY 89.7& την ενημερωτική ιστοσελίδα www.flynews.gr.  Παράλληλα, καταπιάνεται με τη βιβλιοπαρουσίαση και την επιμέλεια – διόρθωση κειμένων.  Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας και μέλος του ΔΣ του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται διοικητικά ως επικεφαλής στον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέα Ζωή και το Αθλητικό Σωματείο  Λακωνικός. Το Εκεί Που Πετάει Ο Νους είναι το πρώτο επίσημο εκδοτικό βήμα του και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

 

Με λένε Οδυσσέα και θα σας πω μια ιστορία. Μια ιστορία με πριγκίπισσες, δράκους, φως και σκοτάδι, έρωτα, λάθη και αναμνήσεις. «Εκεί Που Πετάει Ο Νους». Εκεί που ο Έρωτας, η Δοκιμασία, η Σιωπή, ο Φόβος, η Μοναξιά, ο Θάνατος χαράζουν νέες πορείες και μας απελευθερώνουν. Εκεί που η ποίηση συναντά τον πεζό λόγο κι ένα κρεσέντο συναισθημάτων ξεπηδά από τις σελίδες του. Μια μετωπική σύγκρουση που αλλάζει τα πάντα. Τα λαμπερά καρφιά της προδοσίας. Οι ρωγμές των ανθρώπων που αγαπούν μες στα ερείπια. Η δεύτερη ζαριά που ρίχνουν, για να γίνουν όσα δεν τους επέτρεψαν τα απωθημένα. 11 ιστορίες που ζητούν αποσπασματικά το χώρο τους στο μυαλό του Οδυσσέα. Στο τέλος της διαδρομής τίποτα δεν θα είναι ίδιο...

 

Αποκτήστε το άμεσα:

www.ekdoseispnoi.gr/index.php/el/books-gr/mythistorima/ekei-pou-petaei-o-nous

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη