«Διακοπές… και τώρα τι;»

2016-05-31 15:03

Κάποιοι φωνάζουν «ζήτω» καταστρώνοντας σχέδια- σκανταλιές σε ξηρά και θάλασσα και κάποιοι κρατάνε απεγνωσμένα το κεφάλι τους ξέροντας τι πρόκειται να συμβεί! Ναι, ναι, αγαπημένοι μου, καλά καταλάβατε οι πρώτοι είναι τα αγγελούδια σας και οι πανικόβλητοι εσείς!

Τα σχολεία κλείνουν και οι καλοκαιρινές διακοπές είναι πραγματικότητα. Μόλις ακούστηκε ένας βαθύς αναστεναγμός! Εντάξει, ξέρω πως θα ακουστώ τρομερά αισιόδοξη, αλλά προτείνω να σταθείτε ψύχραιμοι στο νέο και να σκεφτείτε πως ίσως τα βλαστάρια σας δε θα μοιάζουν με σούπερ ήρωες σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους, ούτε θα ζητάνε συνέχεια διακοπούλες, μπάνια στη θάλασσα (πρωινό και απογευματινό), παιχνίδια και αμέτρητα παγωτά, τα οποία θα γίνουν η προέκταση του χεριού τους. Μάλλον το παράκανα με την αισιοδοξία! Δεν πίστευα ούτε καν εγώ όσα έγραφα… θα είμαι, λοιπόν, ειλικρινής! Θα γίνουν όλα αυτά που προανέφερα, αλλά το θέμα είναι πώς θα τη χειριστείτε εσείς αυτή την κατάσταση.

Αν σας κατακλύσει η κούραση δυστυχώς τα νέα δε θα είναι πολύ καλά! Η κούραση θα φέρει παράπονα και παρατηρήσεις, οι παρατηρήσεις γκρίνια, η γκρίνια ατέρμονες συζητήσεις και καβγάδες και όπως καταλαβαίνετε προμηνύεται δύσκολο καλοκαίρι!

Φορέσετε, λοιπόν, τα ροζ γυαλιά σας, που όπως και να το κάνουμε δείχνουν τα πράγματα καλύτερα και αφήστε τα να σας παρασύρουν σε όμορφες στιγμές. Εκμεταλλευτείτε το γεγονός πως δε θα χρειαστεί για δύο και κάτι μήνες να τρέχετε καθημερινά από φροντιστήρια σε γυμναστήρια κι από γυμναστήρια σε ωδεία. Ο χρόνος θα είναι όλος δικός σας με τον μικρό σας άγγελο να κάνετε πράγματα που δεν είχατε τον χρόνο που θα θέλατε πριν, όπως όμορφους περιπάτους συνοδευόμενους από γλυκές συζητήσεις, μπανάκια και γιατί όχι να απολαύσετε μαζί τους το πιο μεγάλο παγωτό που έχετε φάει ποτέ και να λερωθείτε κιόλας!

Τώρα θα μου πείτε πως πολλές φορές αυτά αποτελούν άπιαστα όνειρα για κάποιους από εσάς που δουλεύετε από πολλές έως πάρα πολλές ώρες. Μην ανησυχείτε! Σας έχω και πάλι τη λύση. Τα τελευταία χρόνια έχουν ιδρυθεί κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, που το μόνο σίγουρο είναι πως θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους και θα τους προσφέρουν και γνώσεις σε διάφορα αντικείμενα.

Σκεφτείτε πόσο θα εκτιμηθεί από τα βλαστάρια σας το ότι περνάτε όλο αυτό το χρόνο μαζί… Θα το καταλάβετε στην πρώτη αγκαλιά που θα έρθει να σας ξεκουράσει από μια κοπιαστική ημέρα και θα είναι αυτό που θα σας χαρίσει ένα γλυκό χαμόγελο λίγο πριν σας πάρει στην αγκαλιά του ο Μορφέας!

Ας αποτελέσουν, λοιπόν, οι διακοπές των παιδιών μας πηγή έμπνευσης και δημιουργίας κι όχι πανικού και άγχους!

Καλό καλοκαίρι, αγαπημένοι μου, και καλή αντάμωση!

 

«Θέλω επειγόντως διακοπές»

Όλο τρέχεις για δουλειές,

μα εγώ θέλω τεμπελιές!

Χρόνο θέλω να περνάμε

και συνέχεια να γελάμε.

Κλείσαν πλέον τα σχολεία,

κλείσαν κι όλα τα βιβλία.

Τώρα αρχίζουν διακοπές

και στη θάλασσα βουτιές!

Παγωτάκια και γλυκάκια,

μην ξεχάσεις τα μπρατσάκια!

Μα η πιο μεγάλη μου βουτιά,

σου υπόσχομαι να είναι στη δική σου αγκαλιά!

                                                                  Γ.Μ.

 

Για το BOOK TOUR, Μελίνα Γαβρή.

Πηγή εικόνας: Διαδίκτυο

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη