68ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ: 5 ΑΚΟΜΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΟΦΙΑΣ!

2015-05-28 10:03

Η αυλαία του φεστιβάλ έπεσε… ευτυχώς όχι στο κεφάλι μου! Ήταν θέλημα Θεού, ήταν το κληρονομικό μας χάρισμα ή απλά η φωνή απ’ το βάθος «Κλείνουμε κύριος (γαλλιστί)»; Δεν θα το μάθω ποτέ… έμαθα όμως κάποια πράγματα και τα μοιράζομαι εδώ!

matrix24

1.       Ο Πάολο Σορεντίνο επιβεβαίωσε την παροιμιώδη έκφραση «Τρώγοντας έρχεται η όρεξη», καθώς ένα όσκαρ δεν είναι ποτέ αρκετό, όταν μπορείς να πάρεις κι ένα δεύτερο! Η νέα του ταινία «Youth» έχει όλα τα εχέγγυα για να διεκδικήσει στις αρχές του 2016 το όσκαρ καλύτερης ταινίας συνοδευόμενο πιθανότατα με διπλή υποψηφιότητα για το τρομερό πρωταγωνιστικό δίδυμο Μ.Κέιν – Χ.Κειτέλ.

2.       Η κατάρα που ακολουθεί όσους ηθοποιούς πρωταγωνιστούν στον ρόλο του Ιησού είναι γνωστή. Την κατάρα του «Μάκβεθ» την ξέρετε;… Όποιος συμμετέχει στους αντίστοιχους πρωταγωνιστικούς ρόλους καταστρέφεται η καριέρα του! Εκτός κι αν σε λένε Φασμπέντερ και Κοτιγιάρ, οπότε καταστρέφεται εκείνη του σκηνοθέτη!! Το λαμπερό πρωταγωνιστικό δίδυμο χαμογελά στα φλας και προσπερνά… ο σκληρός κόσμος της 7ης Τέχνης!!!

3.       Η σεξουαλική ταυτότητα και η επιλογή ερωτικού συντρόφου είναι αυτονόητο δικαίωμα του καθενός, ωστόσο κάποιοι ψυχαναγκαστικοί επιμένουν  σε κραυγές και βραβεία. Πόσο passé ο Queer χρυσός φοίνικας τo 2015… σταμάτα λοιπόν να κράζεις τα σουβενίρ τσολιαδάκια, διότι υπάρχουν και χειρότερα!

4.       Είστε εσείς που περιμένετε να δείτε τις βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ, είμαστε κι εμείς που αγωνιούμε για τις νέες παραγωγές της Pixar! Οι Έλληνες διανομείς έχουν σαρώσει τα πάντα στο διάβα τους, οπότε μην ανησυχείτε… τον χειμώνα θα τα δείτε όλα! Η Pixar ενθουσίασε το κοινό με τη νέα της παραγωγή «Inside Out», ενώ ανακοίνωσε επίσημα μια νέα συνέχεια του «Toy story» και το πολυαναμενόμενο «Finding Dory» την συνέχεια δηλαδή του Nemo…  χτυπάμε παλαμάκια και κουνάμε ουρές!

5.       Η επιτροπή βράβευσε με τον χρυσό φοίνικα μία απ’ τις 5 γαλλικές ταινίες… το λες και ψιλοαναμενόμενο, αλλά στην πραγματικότητα όλοι αναμένουμε στις αίθουσες τον «Γιο του Σαούλ» ! Ο Λάνθιμος πήρε το χάλκινο μετάλλιο (βραβείο επιτροπής) και συνεχίζει σκαλοπάτι – σκαλοπάτι το δρόμο προς την κορυφή, όπως άλλωστε ορίζει κι ο Καβάφης. Σορεντίνο και Κ. Μπλάνσετ έμειναν έξω απ’ τα βραβεία, αλλά αναμένω ρελάνς στα όσκαρ!!

 

Υ.Γ.: Είστε εσείς που ανακουφιστήκατε βγάζοντας τα ψηλοτάκουνα, είμαι κι εγώ που θα βγάλω το παπιγιόν, γιατί είχα αρχίσει να μελανιάζω …και του χρόνου σινεφίλ φιλαράκια! 

 

Για το BOOK TOUR, Τάσος Μαργέλος.

Μ' ένα βλέμμα κι ένα φιλί!

Βραχεία λίστα

Κρατικών Βραβείων Κύπρου

Κατηγορία: Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Σχεδιασμός Εξωφύλλου - Οπισθοφύλλου:
Βιβή Μαρκάτου
Ποίηση για μεγάλα παιδιά και εφήβους
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-85110-3-3
64 σελ.
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη

 

ΜΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δυο χέρια πλέκουν την αγάπη

- Θεοφάνης Θεοφάνους
Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Γρίβα
Σύμβουλος σελιδοποίησης-DTP: Κωστής Μακρής
Σχεδιασμός Εξωφύλλου-Οπισθοφύλλου: Βιβή Μαρκάτου
Εφηβική ποίηση
Εργαστήριο Συγγραφής - Εκδόσεις Αλάτι
Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 978-618-86322-1-9
σελ. 80
 
Αποκτήστε το άμεσα από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Αλάτι.
ή στείλτε email δηλώνοντας απλώς τ' όνομά σας, τον αριθμό αντιτύπων που επιθυμείτε κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
ekdoseisalati@gmail.com
 
* Οι παραγγελίες θα συνοδεύονται από μία χειροποίητη καρδούλα - οριγκάμι σελιδοδείκτη